Ministrul Transporturilor, după nenorocirea din Defileul Jiului: Vinovații vor plăti!

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a reacționat după tragedia din Defileul Jiului. Grindeanu a declarat că au fost montate plase de protecţie în acea zonă şi dacă lucrările nu au fost făcute conform legii, vinovaţii vor plăti. Grindeanu a mai declarat că “ar fi absurd să spună” că nu mai sunt zone în ţară în care să nu existe acest risc. În tot acest timp, cei nevoiți să tranziteze Defileul se tem pentru siguranța lor. 

“Daţi-mi voie să transmit condoleanţe familiei şi tuturor. Ştiu că este o anchetă în desfăşurare şi n-aş vrea să intervin şi ancheta va spune şi ne va spune care sunt concluziile. Ce pot să vă spun din informările pe care mi le-au dat colegii de la CNAIR, de fapt de la DRDP Craiova, e că pe acea zonă există plasă de protecţie atâta cât permite, într-o zonă mai sus de zona cu plasă de protecţie e rezervaţia, e protejată şi ca acolo nu s-au putut face lucrări. Ancheta va da concluziile. Dacă lucrurile nu au fost făcute, conform legislaţiei şi legii, sigur că vinovaţii vor plăti”, a declarat Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă va fi limitată circulaţia în zona respectivă până vor fi gata rezultatele anchetei, ministrul Transporturilor a răspuns: “Eu nu sunt specialist să vă spun… sau aş putea să vă spun că ar fi nevoie de plase peste tot. Nu avem această situaţie în România în acest moment. Pe Valea Jiului aştept şi eu concluziile colegilor mei de la DRDP Craiova, dincolo de ancheta oficială. Ştiu că au avut loc lucrări în acea zonă, cred că în 2019, din informaţiile pe care le am de la CNAIR, când s-au montat plase pe acea zonă. Sigur nu a putut să fie acoperită toată zona. Dacă mai e nevoie de îmbunătăţiri şi de lucrări în acea zonă, colegii, în mod sigur de la DRDP Craiova, vor transmite şi vom arunca banii necesari”.

Declarațiile vin după ce un șofer din Giurgiu a avut parte de o moarte cumplită, în Defileul Jiului. Era cu soția, cumnata și cumnatul său când o bucată de stâncă s-a desprins de pe versant și a căzut pe mașina sa. Șoferul n-a mai avut nicio șansă, iar salvatorii sosiți la fața locului n-au putut decât să constate decesul. 

În tot acest timp, șoferii nevoiți să tranziteze Defileul Jiului stau cu frica-n sân. "Normal că ne temem. Doamne ferește de altă nenorocire. Sunt foarte mulți bolovani pe marginea drumului. Mai ales după ce s-a întâmplat duminică, ne temem și mai mult", a spus un șofer. "Este trist că nu se iau măsuri. Poate s-ar mai putea pune plase, poate s-ar mai putea securiza muntele să nu se repete această tragedie. Noi trecem cu frică acum. Facem naveta și suntem nevoiți, dar trebuie să țină cont autoritățile că sunt și foarte mulți turiști care vin aici. Drumul este foarte circulat", a spus un alt șofer. 

În plus, șeful CNAIR, Cristian Pistol a anunţat că a cerut, din nou, tuturor directorilor regionali din cadrul CNAIR să realizeze verificări şi intervenţii suplimentare pe drumurile care tranzitează zone montane.

Vizualizări: 1,133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: