Minivacanţe de cinci zile de Crăciun şi Revelion

Agenţiile de turism au scos la vânzare pachetele de sărbători. Operatorii au luat calcul varianta acordării mai multor libere de Crăciun şi Revelion, dat fiind faptul că sărbătorile încep într-o zi de marţi. Ca atare, au venit cu oferte pentru 3 şi 5 zile, în speranţa că zilele de luni de dinainte de Crăciun şi Anul Nou vor fi libere, cu recuperare.

Agenţiile de turism pun la dispoziţia gorjenilor zeci de hoteluri în staţiunile din ţară şi din străinătate. Întrucât anul acesta Crăciunul şi Revelionul pică în câte o zi de marţi, operatorii au creat pachete tentante pentru trei şi cinci zile. Preţurile încep de la aproximativ 800 de lei şi pot ajunge până la 700 de euro, în funcţie de destinaţie şi categoria hotelului.

De exemplu, un sejur de 3 nopţi la Felix, de Revelion costă 1354 lei, iar de 5 nopţi costă 1690 lei/persoană. În preţ intră cazarea la un hotel de patru stele, mic dejun, cina festivă de Revelion, Cina Carnaval în seara de 01 ianuarie şi accesul la piscină.

Printre staţiunile balneoclimaterice, incluse pachete avantajoase se află şi cele pe Valea Oltului. Astfel, pentru Revelion, un sejur de 3 nopţi, la un hotel de două stele din Căciulata ajunge la preţul de 770 de lei/persoană. În preţul biletului intră pensiune completă, masă festivă de Revelion, dejun şi cină festivă în data de 01 ianuarie şi mic dejun în 02 ianuarie. Chiar şi iubitorii sporturilor de iarnă au de unde să-şi aleagă destinaţii pentru sărbători. De exemplu, la un hotel de trei stele  din Sinaia se poate petrece Revelionul, un sejur de 5 nopţi, contra sumei de 1615 lei/persoană. În preţ intră masa festivă de Revelion, Carnaval pe data de 1 ianuarie, acces la saună, piscină, jacuzzi, sala de fitness şi parcare.

Cele mai piperate preţuri sunt la hoteluri de patru stele din Braşov unde un sejur de 5 nopţi, de Revelion, ajunge la suma de 714 euro/persoană. În preţ intră cazarea, mic dejun, cine tematice gen “Petrecere în lab şi negru”, “Carnaval veneţian”, “Magic Aniversary”, acces la piscină, saună, aqua fitness şi concerte. Persoanele cu venituri mari pot opta pentru destinaţii exotice unde preţuri ajung la câteva mii de euro.   

Oferte vaste, vânzări slabe

Chiar dacă oferte sunt variate operatorii de turism se plâng că vânzările sunt slabe. “De Crăciun preţurile sunt mai mici decât de Revelion. În plus pensiunile încearcă să atragă turiştii prin activităţi specifice: pomana porcului, plimbări cu sania trasă de cai etc. Pentru Revelion avem oferte care pornesc de la 200 de euro/persoană la hoteluri de trei-patru stele. Cu toate acestea, vânzările sunt foarte slabe. Oamenii vin, se interesează şi pleacă. Totuşi, avem solicitări pentru Piaţa de Crăciun de la Viena. Un sejur de patru zile, de Crăciun, la Viena costă 200 de euro/persoană. În preţ se include transportul cu autocarul, cazarea şi mic dejun”, a declarat Florentina Borcan, reprezentant agenţie de turism. Operatorii speră ca solicitările să crească în preajma sărbătorilor. “În momentul de faţă, vânzările nu merg deloc bine. Până acum am ocupat toată vila de la Tismana şi doar şase camere la hotelurile din Căciulata şi Felix. Ne aşteptăm ca solicitările să crească în preajma sărbătorilor. Avem câteva tatonări pentru Crăciun în Austria şi Viena”, a precizat Radu Ciobanu, reprezentantul unei agenţii de turism din Târgu Jiu.

Se mulţumesc doar cu zilele libere

Gorjenii nu par a fi încântaţi de pachetele puse la dispoziţie de către agenţiile de turism. Cei mai mulţi spun că o minivacanţă în staţiune reprezintă un lux pe care nu şi-l pot permite. “Nu îmi permit luxul de a pleca în staţiune de sărbători. Stăm prost cu bani şi am început deja de luna trecută să facem economii pentru a avea ce cheltui de Crăciun. Trebuie să luăm porc şi să cumpărăm cadouri de Moş Crăciun pentru nepoţi”, a declarat Aurelia Burci, pensionară.

La rândul lor, bugetarii speră ca în acest an să beneficieze de mai multe zile libere de la serviciu. “Anul acesta Crăciunul şi Revelionul cad în câte o zi de marţi. Sperăm ca guvernanţii să ne-a liber şi luni. Asta nu pentru că vrem să plecăm în staţiune ci pentru a ne putea face treburile acasă, mai ales noi femeile. Ne-ar prinde bine mai multe libere că şi aşa lucrăm mereu în stres. Atât eu cât şi soţul vom profita de ocazie pentru a sta mai mult timp cu copiii”, a precizat Magdalena Avram.

Vizualizări: 261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: