Minori prinşi la volanul unei maşini neînmatriculate

Doi minori din localitatea Plopşoru, ambii în vârstă de 17 ani, sunt cercetaţi de poliţiştii rutieri după ce au condus pe drum public un autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals şi fără a poseda permis de conducere. În timpul acţiunilor preventive derulate în cursul zilei de ieri, poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere au oprit pentru un control de rutină un autoturism ce rula pe strada 22 Decembrie 1989 din Tg. Jiu. Având în vedere că tânărul de la volan nu deţinea asupra sa documente iar datele de identitate declarate agenţilor de poliţie rutieră nu corespundeau, atât şoferul cât şi pasagerul au fost conduşi la sediul Poliţiei Rutiere.

„Urmare a cercetărilor efectuate şoferul a fost identificat în persoana lui S.C.M., de 17 ani din comuna Plopşoru. S-a mai stabilit că minorul nu deţinea permis de conducere, legea prevăzând acest drept doar pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani, iar autoturismul condus, cu număr fals şi neînmatriculat pentru a fi pus în circulaţie, îi fusese încredinţat de H.Ş.D., de 17 ani, tot din Plopşoru, care, de asemenea, neavând permis de conducere, l-a condus pe drum public. În cauză s-a întocmit dosar penal, minorul S.C.M. fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de fals privind identitate şi infracţiunilor prevăzute de  art. 85, alin. 1şi 2 şi art. 86, alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002, republicată, iar H.Ş.D. potrivit art. 85,alin. 1 şi 2 şi art. 86 alin. 1 şi 3 din O.U.G. nr. 195/2002, republicată”, a menţionat ofiţerul de presă al IPJ Gorj, inspectorul Daniel Tică.

De asemenea, un târgujian, de 25 de ani, s-a ales cu dosar penal după ce agenţii de poliţie rutieră l-au identificat conducând fără drept un autoturism prin municipiul Tg.Jiu. Constantin B.M. a fost oprit de poliţiştii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe strada Tineretului din localitate. În timpul verificărilor, poliţiştii au constatat că tânărul nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice întrucât nu obţinuse permis de conducere, iar autoturismul, proprietatea tatălui său, fusese luat fără acordul acestuia. Mai mult, testându-l cu aparatul etilotest, Constantin B.M. a prezentat o concentraţie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la unitatea medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă, la finalizare, dosarul penal întocmit urmând a fi înaintat parchetului.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: