Minprest cere penalităţi de la CE Oltenia. Cum răspunde compania!

Complexul Energetic Oltenia este bun de plată. Conducerea prestatorului de servicii Minprest Serv Rovinari anunţă că începe să calculeze penalităţi companiei energetice, de la care are de recuperat circa 4 milioane de lei. O parte însemnată din aceste debite reprezintă datorii învechite, de peste 90 de zile, și pentru acestea CE Oltenia va plăti de aici înainte o penalizare de 0.02% din sumă pe fiecare zi care trece.

Prestatorul de servicii rovinărean are de recuperat sume uriaşe de la CE Oltenia pentru activităţile prestate în cariere şi termocentrale. Facturile curg cu fiecare lună care trece şi, pentru că suma restantă a ajuns una destul de mare, iar o parte din aceste datorii au devenit arierate, cei din conducerea Minprest au luat hotărârea de a calcula penalităţi pentru facturile achitate cu o întârziere mai mare de trei luni. "Nu avem probleme în ceea ce priveşte plata furnizorilor şi nici a salariilor către angajaţi, dar Complexul Energetic Oltenia nu se ține de promisiunile făcute și sunt datorii neplătite mai mari de 90 de zile. În aceste condiții ne vedem nevoiți să calculăm penalizări pentru suma de 800 mii lei", a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.
Faptul că CE Oltenia nu a făcut plăţile la timp a generat pentru Minprest penalizări către bugetul de stat de 200 mii lei. "Sunt bani care puteau să se constituie într-un profit care să ajute unitatea pe viitor", a explicat directorul Minprest Serv Rovinari.
Această veste contrazice spusele managerului CE Oltenia, Ionel Ilie. Directorul general al companiei a declarat în cadrul emisiunii Reflector ce a fost difuzată pe postul de televiziune Accent Tv la finele lunii septembrie că "până la sfârşitul lunii octombrie, așa cum m-am angajat, nu va mai fi niciun furnizor în afara scadenţei de plată. Și încep să plătesc și eșalonarea la ANAF pentru cele două luni, din martie și aprilie, rămase neachitate", spunea Ionel Ilie.
Facturile emise de societatea Minprest au o scadență de maximum 60 de zile.

Contracte cu CEO de 19 milioane lei
CE Oltenia transmis printr-un comunicat de presă postat pe site-ul unității că anul acesta a încheiat 27 de contracte de lucrări și prestari servicii cu Minprest, în valoare de 19 milioane lei. Cei din CE Oltenia au mai spus și că în cadrul planului de redresare al companiei au fost cuprinse o serie de măsuri pentru reducerea costurilor de producție, printre care și reevaluarea contractelor de prestări servicii, care a fost aplicată inclusiv contractelor comerciale încheiate cu Minprest, servicii și lucrări "fără a fi atribuite altor firme".
RECOMANDARE
Cei din CE Oltenia le-au transmis, încă o dată, celor de la Minprest să caute și alți beneficiari. "Minprest SA este o societate comercială de sine stătătoare care trebuia să încheie contracte și cu alți beneficiari pentru a-și asigura continuitatea activității și să nu se limiteze doar la relațiile contractuale cu CE Oltenia". CE Oltenia este acţionar majoritar al Minprest.

Vizualizări: 887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: