Supraveghetorii au dat avizul pentru grupul 5 Rovinari

Lucrările de modernizare a grupului energetic nr. 5 al Termocentralei Rovinari pot începe. Supraveghetorii CE Oltenia au avizat investiţia, cu un an întârziere, în şedinţa Consiliului de Supraveghere de vineri, 7 octombrie. Sindicaliştii din companie au făcut o campanie puternică pe facebook pentru sensibilizarea factorilor de decizie.

Prima fază a lucrării, cea de demolare a vechiului grup energetic, a fost realizată aproape în totalitate. Supraveghetorii au avizat trecerea la etapa a doua, cea de demarare a construcţiei propriu-zise. Investiţia se ridică la 500 milioane lei și ar trebui finalizată până a finele anului 2019, asta dacă CE Oltenia va avea banii necesari să o ducă la bun sfârşit. "Grupul 5 a trecut. E singurul lucru bun. Se va face grupul 5, au avizat supraveghetorii investiţia. O să înceapă lucrările, sunt şi contracte. Degeaba erau făcute dacă nu se dăduse startul. Trebuie să înlăturăm problemele care sunt în CEO, să putem să avem bani. Pe hârtie sunt bani, dar să ia cash flow. Asta e problema", a declarat Ion Pisc, directorul termocentralei Rovinari.

Pot fi folosiți banii primiți de la Guvern prin Planul Național de Investiții (PNI) pentru grupul energetic nr.4, a mai spus directorul termocentralei rovinărene. Și grupul 5 este prins în program.

 Aşteptarea a luat sfârşit

Salariaţii de la Termo Rovinari aşteptau de mult această veste, în special Manu Tomescu, care a făcut o campanie serioasă în acest sens pe facebook. „Al șaselea weekend și a mai trecut o săptămână fără ca Ministerul Energiei și Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia să-și dea avizul pentru începerea lucrărilor de retehnologizare a grupului 5 de la Termocentrala Rovinari. (...) de ce să le cerem să ni-l retehnologizeze pentru a mai putea avea locuri de muncă în viitor, când putem mai bine să dăm 4 milioane de euro pe an la Pandurii și să aibă Narcis Raducan, salariul de 8500 de euro lunar!”, a scris sindicalistul pe pagina de socializare.

Vizualizări: 3,169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: