Minprest, cu conturile blocate: Trebuie să plătim 4 milioane către stat

Societatea Minprest s-a ales cu conturile blocate. Prestatorul de servicii pentru Complexul Energetic Oltenia a rămas în urmă cu dările către stat. Are de plătit peste patru milioane de lei, sumă la care se adaugă și salariile ce urmează să fie achitate în aceste zile. 

Ultimele trei luni au fost unele extrem de grele nu numai pentru Complexul Energetic Oltenia, ci și pentru Minprest, societate care depinde direct de activitatea companiei energetice. Minprest s-a ales cu conturile blocate pentru că nu a achitat la timp taxele și impozitele către stat. „Am trecut printr-o perioadă mai complicată în martie, aprilie, mai. S-au canalizat toate eforturile către achiziția certificatelor de CO2 la nivelul Complexului Energetic Oltenia și s-a lăsat cu urmări și la Minprest. Din punct de vedere financiar, n-am fost într-o perioadă foarte bună. Ni s-au blocat și conturile, dar încep să ne vină sume din ce în ce mai mari ca să putem să deblocăm conturile și să ne apucăm și de investițiile pentru 2019”, a spus, la Radio Infinit, directorul Minprest, Gabriel Giorgi.

Între timp, Minprest așteaptă bani și de la CEO. În jur de 7 milioane de lei ar trebui să vireze compania în conturile Minprest Rovinari: „Este o sumă consistentă care trebuie plătită către stat și eforturile sunt destul de mari și pentru CEO. Trebuie să plătim, în momentul acesta, vreo 4 milioane de lei, dări către stat. Mai sunt și salariile care vin săptămâna aceasta. În condițiile în care avem de încasat vreo 7 milioane de la Complexul Energetic Oltenia”.

Pierderile uriașe înregistrate în fiecare an de CEO îl îngrijorează și pe Gabriel Giorgi: „Este o problemă. Nu trebuie să mă îngrijoreze numai pe mine în calitate de director al Minprest. Ne îngrijorează pe toți cei care suntem conștienți că Complexul trece printr-o perioadă foarte grea generată de costul foarte mare al certificatelor de carbon. Trebuie găsite soluții la nivel central astfel încât să menținem Complexul Energetic pe linia de plutire”.

Vizualizări: 1,661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: