Minprest îşi dă în judecată acţionarul majoritar, CE Oltenia

Conducerea Minprest a dat în judecată Complexul Energetic Oltenia pentru a recupera banii pe nişte lucrări efectuate în urmă cu trei ani. CEO a solicitat stornarea facturilor, însă sumele respective figurează ca venituri ale Minprest. Directorul Gabriel Giorgi susţine că nu este vorba de o sumă mare de bani, însă problema nu poate fi rezolvată decât în instanţă.

Societatea Minprest Rovinari a efectuat în urmă cu aproximativ trei ani lucrări pentru Complexul Energetic Oltenia, în zonele Motru şi Roşia, lucrări care nu au fost achitate. Pentru a rezolva problema datoriilor, Minprest a intentat proces companiei săptămâna trecută. Asta în condiţiile în care CE Oltenia este principalul acţionar al Minprest. „Este un litigiu pentru care ne trebuie punctul de vedere al instanţei. În anul 2013 noi am emis nişte facturi, cei de la CE Oltenia ne-au solicitat stornarea lor, iar de aici a intervenit o mică neînţelegere. Este vorba de lucrări efectuate pe partea de subteran la Motru şi pe partea de centrale la Roşia. Valoarea acestora se ridică la aproximativ 250 de milioane de lei vechi”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest.

Procesul a fost înregistrat abia acum întrucât se apropie termenul de prescriere a facturilor. „Nu există cadru legal nici la CEO, chiar dacă vor să ne dea banii, pentru că este închis exerciţiul financiar. Trebuie să decidă instanţa, fie să stornăm noi facturile sau CEO să ne dea banii. Se fac trei ani la sfârşitul lunii ianuarie, iar dacă depăşeam termenul de prescriere nu mai puteam să mergem în instanţă, iar atunci eram noi vinovaţi. Rămâneam cu nereguli în contabilitate, întrucât sumele respective sunt trecute la venituri la noi. Nu este o sumă mare, dar trebuie făcuţi paşii legali”, a precizat Giorgi.

Vizualizări: 314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: