Minprest, negocieri trimestriale cu CE Oltenia

Contractul pentru serviciile de bază prestate de Minprest Serv Rovinari la CE Oltenia expiră la finele acestei luni. În aceste condiţii, prestatorul şi beneficiarul se vor întâlni la masa negocierilor pentru a rediscuta pe seama încheierii unui nou contract. Va fi tot pentru o perioadă de 3 luni, nu pe un an, aşa cum se obişnuia. „Sunt şi avantaje şi dezavantaje”, spune directorul Gabriel Giorgi.

Negocierile vor fi pentru serviciile principale oferite de Minprest Serv Rovinari, respectiv de curăţenie, PSI, supraveghere centrale termice, căi ferate uzinale, descărcări vagoane. Contractul dintre Minprest Rovinari şi CE Oltenia expiră la finalul lunii iunie şi vor începe negocieri pentru un altul. „Faptul că se merge pe contract pe 3 luni este strategia celor de la CEO, în funcţie de bugetul pe care îl au, capacitatea de producţie. Nu procedau aşa în trecut. Pe de altă parte, pe noi ne ajută pentru că ne recuperăm garanţiile de bună execuţie mai devreme. Până acum îi recuperam după un an, chiar mai mult. Sunt avantaje şi dezavantaje. Dezavantajul este că stăm şi negociem trimestrial”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.  

Cei de la Minprest speră ca noul contract să nu prevadă un număr mai mic de angajaţi angrenaţi în activităţile de la CE Oltenia. „Tariful este deja negociat la sfârşitul anului trecut şi nu sunt motive să se modifice. Pentru că nu s-a modificat nimic din punct de vedere legislativ. Şi mă refer la salariul minim pe economie. Deci rămânem pe acelaşi tarif şi rămâne să negociem structura de servicii, să venim cu oferta pe structura respectivă. Noi vrem să se păstreze actuala structură de personal sau, mai bine, să suplimenteze structura în funcţie de ce nevoi au. În primăvară s-a întâmplat asta. Pe zona Craiova ne-au mai solicitat câteva meserii în plus. În trimestrul al II-lea ne-au solicitat pe zona Jilţ o echipă de vulcanizatori pe care nu îi aveam. E posibil să varieze structura de meserii de la un trimestru la altul. Aşteptăm să fim invitaţi la negocieri”, a mai spus directorul Minprest Serv Rovinari.

Vizualizări: 964

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: