Minprest, pe plus la jumătatea anului

Societatea Minprest a reușit să-și deblocheze conturile. A făcut rost de bani să-și achite dările către stat și directorul Minprest anunță profit la jumătate acestui an. Gabriel Giorgi se așteaptă însă ca finalul anului să fie unul dificil. Bugetul societății se subțiază substanțial în luna decembrie.

O perioadă bună, societatea care prestează servicii pentru Complexul Energetic Oltenia a avut conturile blocate. A rămas în urmă cu plata taxelor către stat și a acumulat datorii. După ce a mai încasat bani de la CEO, oficialii Minprest au tras linie și au ajuns la concluzia că societatea a ieșit pe plus la jumătatea acestui an. „Am reușit să deblocăm conturile și încercăm să găsim soluții să nu mai plătim penalități către stat, în sensul să plătim la timp dările către stat. Dacă vorbim de jumătate acestui an, la sfârșitul lunii iulie, deja am intrat pe plus. Am făcut cam jumătate din profitul prognozat pe 2019. Suntem în grafic. Ne așteptam să fim pe minus un pic, dar minusul înregistrat la sfârșitul lunii iunie deja s-a recuperat pentru că pierderea care se face în primele trei luni de activitate începe să se recupereze”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest, la Radio Accent.

La fel de grea ca primele luni din an va fi și decembrie. Gabriel Giorgi preconizează că va avea pierderi în ultima lună a anului, dar speră să-i rămână bani să acorde și prime angajaților. „O să fie luna decembrie care a fost în fiecare an o lună care s-a încheiat pe pierdere, dar noi trebuie să acumulăm suficient astfel încât să suportăm acea pierdere din decembrie și să terminăm anul financiar în limitele bugetare, să putem să ne permitem să acordăm o primă pentru angajați”, a mai explicat Giorgi.

Vizualizări: 906

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: