Minprest Rovinari, decapitat şi restructurat

Minprest Serv Rovinari, societate care prestează servicii pentru minerit, va fi restructurată în următoarele două săptămâni. Jumătate din personalul TESA va pleca acasă, dar şi o parte din muncitori. Doi dintre directorii adjuncţi îşi vor pierde şi ei posturile, aşa cum s-a întâmplat acum o lună cu directorul Ion Dragu, motivul oficial fiind că nu au aplicat la timp programul de restructurare.

Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii Minprest Serv Rovinari s-a reunit vineri, când a şi aprobat o nouă organigramă şi programul de restructurare. Potrivit noii organigrame, va pleca acasă jumătate din personalul TESA, ceea ce înseamnă circa 40 de persoane. Numărul total al disponibilizaţilor va fi însă 300, ceea ce înseamnă un sfert din numărul actual de salariaţi.

Despre iminenta restructurare a Minprest Serv Rovinari se vorbeşte încă de anul trecut, dar fostul director Ion Dragu nu a respectat programul stabilit de acţionari, motiv pentru care a şi fost schimbat din funcţie în urmă cu mai bine de o lună.

Doi directori pedelişti, trimişi acasă

La nivelul conducerii Minprest vor mai rămâne doar două din cele cinci funcţii de director, şi anume directorul Elena Vintilescu şi directorul economic Dumitru Corcoveanu. Şi-au pierdut posturile de director doi apropiaţi ai PDL. Astfel. Mădălina Drăgulescu, cumnată a deputatului PDL Cosmin Popescu, nu mai este director comercial, iar Alexandru Lopotencu, şi el rudă cu pedelistul Iustin Moţa, a pierdut postul de director tehnic. Întrebat cum a ajuns Partidul Democrat Liberal să îşi schimbe propriii oameni din funcţii, democrat-liberalul Ionel Manţog a explicat că susţinerea politică nu poate suplini lipsa de performanţă. „Schimbările au fost decise de AGA, dar trebuie să recunosc că problema Minprest a fost discutată şi la partid. Vrem să dăm acest semnal şi public, că persoanele care nu vor performa în funcţii îşi vor pierde suportul politic. În cazurile de faţă, deciziile de schimbare din funcţii au fost corecte, chiar dacă au vizat rude ale unor democrat-liberali”, a declarat Ionel Manţog.

Program de reeşalonare a datoriilor

Cea mai mare problemă a Minprest Serv Rovinari este cea legată de datoriile mari acumulate către bugetul de stat, care la 1 ianuarie 2010 depăşeau 80 de miliarde de lei vechi. Nu mai puţin adevărat este şi că Minprest avea creanţe mai mari de 80 de miliarde de recuperat în special de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, dar într-o măsură mai mică şi de la complexurile energetice Turceni şi Rovinari.

Minprest a reuşit în luna martie să stabilească împreună cu Direcţia Generală a Finanţelor Publice un program de reeşalonare. Astfel, în următoarele şase luni, Minprest va trebui să achite atât datoriile curente, cât şi cotă parte din restanţe, astfel încât datoriile să ajungă la zi.

Vizualizări: 267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: