Minprest scoate la vânzare un teren de sute de mii de euro

Societatea Minprest Serv Rovinari scoate la vânzare un teren în suprafaţă de aproape 4000 mp. Este amplasat în zona 9 Mai din municipiul Târgu Jiu, iar în trecut a fost folosit drept depozit de antracit de către fosta CNLO. S-a făcut o evaluare a terenului şi s-a stabilit un preţ care să pornească de la 73 euro/mp. Dacă tranzacţia va reuşi, circa 300 de mii de euro vor intra în conturile societăţii.

Terenul a fost al CNLO şi a fost acordat societăţii Minprest la înfiinţare, reprezentând o parte din aportul de capital adus de companie în calitate de acţionar majoritar. Conducerea societăţii Minprest spune că nu dispune de fondurile necesare pentru amenajarea acestui spaţiu şi preferă să-l vândă astfel încât banii obţinuţi în urma vânzării să fie folosiţi pentru alte investiţii în cadrul unităţii. Terenul are o suprafaţă totală de 3930 mp. Înainte de a-l scoate la vânzare prin licitaţie mai este nevoie şi de acordul Adunării Generale a Acţionarilor. “Acest teren a fost de-a lungul timpului în litigiu. Acum litigiile respective s-au stins, suntem proprietari de drept ai terenului. Am analizat situaţia şi am ajuns la concluzia că noi nu avem disponibile investiţii să facem o construcţie sau un depozit. Doar plătim impozite şi ne generează numai cheltuieli şi am ajuns la concluzia că este bine să-l scoatem la licitaţie. S-a făcut un raport de evaluare care l-am prezentat Consiliului de Administraţie. Fiind obiect de patrimoniu îl introducem în AGA. Preţul este de 73 euro/mp”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul general al societăţii Minprest Serv Rovinari.

Rămâne de văzut dacă membrii AGA a societăţii Minprest vor fi de acord cu vânzarea acestui teren. O decizie în acest sens va fi luată în şedinţa care va avea loc în data de 17 iunie.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: