Minprest: Sume uriașe pentru reparații

Câte 10 mii de lei a cheltuit Minprest Rovinari cu fiecare mașină pe care o are în parcul auto în ultimii ani. Banii se duceau pe reparații. Societatea a scăpat de această corvoadă. A reușit să caseze toate mașinile vechi și să cumpere, în schimb, altele noi în care nu s-au mai investit bani.

Oficialii societății Minprest spun că s-au axat, în ultimii ani, pe activitatea de căi ferate uzinale. „Noi ne-am axat pe echipamente care deservesc activitatea de căi ferate uzinale. Am reușit să recondiționăm toate mașinile de pompieri. Am investit bani să le facem condiții mai bune oamenilor respectivi, le-am tot peticit până când nu mai aveam ce să mai peticim”, a spus Gabriel Giorgi, directorul Minprest.

Bani mulți s-au dus și pe reparații de mașini și pe echipamente pentru salariați. “Înainte, se cheltuiau cam 100 milioane de lei în fiecare an pentru fiecare mașină. Sunt cinci ani de când n-am mai făcut reparații la mașini pentru că s-a reînnoit parcul, au fost casate cele vechi. Am accesat Programul Rabla și așa banii rămân în societate, îi folosești pentru altceva. Sunt și echipamente specifice activității noastre și au fost cumpărate pentru prima dată. Mă refer la analizoare de gaze, echipament pentru cei care verifică centrale, truse de scule”, a mai adăugat Giorgi.

Vizualizări: 1,308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: