Bunoaica: Inflația trebuie pusă la toată lumea

Încă un lider sindical din Complexul Energetic Oltenia susține că și salariații TESA ar trebui să primească majorări salariale, măcar cât să acopere inflația. Este vorba de Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, care precizează însă că unii salariați nu își merită nici salariile actuale. „Sunt dame care nu fac decât să pornească Facebook-ul şi vor salarii mai mari”, spune sindicalistul Nicu Bunoaica. Și președintele de la Sindicatul Energia Turceni, Eugen Iovan, a susținut că trebuie pus ceva și la salariile celor care fac muncă de birou.

Potrivit Contractului Colectiv de Muncă, de la 1 martie urma să fie renegociat articolul privind salarizarea tuturor angajaţilor, iar concluziile notate într-un act adiţional. „Trebuia să negocieze articolul salarizare. Acum au o problemă cu cei de la TESA, care vor şi ei salarii mai mari. Sunt unii mai vechi, care merită, care au venit în executiv din direcţiile miniere, dar aici s-au făcut angajări în draci mai ales pe clientelă politică. Normal, inflaţia trebuie pusă la toată lumea. Dar nu au de unde. Vom vedea ce va mai fi”, a explicat sindicalistul de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica.

Acesta susţine că mulţi dintre cei care lucrează în birouri nu ar merita salarii mai mari. „Trebuia să fie renegociate salariile pentru toată lumea. Inclusiv pentru cei de la birouri. Acum trebuie discutat din nou pentru că ei nu au fost luaţi în calcul, dar liderii de sindicat s-au pus de acord cu administraţia să nu le dea nici celor din producţie, darămite celor din birouri. Acolo sunt dame, prietene ale unora, care nu fac nimic. Nu puteau directorii să refuze politicienii şi să nu le angajeze nepoate şi fete. Nu ştiu decât să pornească Facebook-ul prin birouri”, a adăugat Bunoaica.

Vizualizări: 3,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: