"Concursuri" amânate din nou la ITM, Şomaj şi Agenţia de Prestaţii Sociale

Zile grele pentru acei membri ai PSD şi PDL trimişi de la Gorj să devină şefi la nişte instituţii deconcentrate, comisiile de examinare amânând din nou un deznodământ la ceea ce miroase deja de la o poştă a fi bătaie de joc. Concursurile organizate ieri de Ministerul Muncii pentru ocuparea funcţiilor de conducere la instituţiile subordonate de la nivelul judeţului Gorj au fost amânate din nou, de abia pe luni fiind şanse să aflăm dacă, de exemplu, ITM va avea sau nu, în sfârşit, un şef, după ani întregi de interimat.
 Mai mulţi şefi sau aspiranţi la şefia unor deconcentrate au luat ieri drumul capitalei, fără a reveni acasă însă cu veşti bune pentru colegii de partid. Mutările de şah parcă trimise în plic au continuat şi ieri, instituţii extrem de importante din punct de vedere al caracterului social fiind blocate acum, într-o perioadă de criză, de neînţelegerile imense acumulate între cele două filiale care poate doar ipotetic vor reuşi vreodată să guverneze Gorjul împreună. Astfel, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, dar şi Agenţia de Prestaţii Sociale, precum şi Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă, nu au şefi nici după această nouă zi de concursuri. Candidaţii PDL şi PSD au fost anunţaţi că luni trebuie să se prezinte pentru o nouă reexaminare, cea de-a treia, amânarea respectivă producându-se în condiţiile în care cele două filiale nu s-au înţeles cu privire la modul în care vor ocupa posturile de conducere de la instituţiile deconcentrate.
 Unul dintre reprezentanţii PSD Gorj la un post de adjunct al ITM Gorj, Vasile Râbu, care este şi consilier judeţean, spune că numai candidaţii de la nivelul judeţului Gorj au fost chemaţi pentru reexaminarea de lunea viitoare. "Am fost cu domnul Traian Pătrăşcoiu şi au venit şi cei de la PDL şi nu am câştigat niciunii. Am fost declaraţi admişi, dar cu reexaminare. Adică mai venim şi lunea viitoare. Acum ne întoarcem spre casă, numai că am făcut o pană la maşină şi tocmai o reparăm", ne-a spus Râbu.

 Picioruş mai dă şi el o talpă prin capitală

 La rândul său, democrat-liberalul Vasile Picioruş, fost director al Direcţiei de Muncă şi candidat pentru şefia Agenţiei pentru Prestaţii Sociale Gorj, a precizat că "membrii comisiei vor probabil să se mai convingă odată cât suntem de buni". "Am ajuns să venim de trei ori în zece zile pentru acelaşi examen. Noi, cei de la PDL, nu ne-am trimis candidaţi acolo unde ştiam că posturile ar fi ale PSD, dar ei au trimis la dublu pe posturile care ne reveneau. Aşa am fost noi, mai delicaţi cu ei, iar acum trebuie să mergem şi a treia oară pentru că noi şi Bistriţa ce mai suntem în situaţia aceasta, în privinţa Agenţiei de Prestaţii Sociale", a menţionat Picioruş, care în urmă cu doi ani a fost inclus de o echipă franceză în programul pilot de implementare a proiectului de înfiinţare a Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale în România. Singura care nu-şi face probleme acum este Clara Stănoiu, fostă subordonată a lui Picioruş, devenită director la Direcţia Muncii, acolo unde doar PSD şi-a trimis candidat, nu şi PDL.

 Boeriu şi Iliuţă, reconfirmaţi

 Mai mulţi reprezentanţi ai PSD şi PDL Gorj s-au prezentat ieri la concursuri organizate şi la instituţiile din subordinea Ministerului Finanţelor şi Ministerului Sănătăţii. Directorul interimar al Autorităţii de Sănătate Publică Gorj, dr Marius Boeriu, a menţionat că a câştigat concursul la care nu a avut un contracandidat, acesta precizând că a avut emoţii. "Au fost mai multe comisii de examinare şi toate mi s-au părut extrem de exigente pentru că am văzut colegi care nu au avut un contracandidat şi care au picat. M-am temut şi eu pentru mine pentru că interviul a durat o oră şi jumătate şi mi se părea că nu se mai termină. În cele din urmă am fost declarat admis", a menţionat Boeriu, care îşi cunoaşte deja şi directorii adjuncţi cu care va face echipă în fruntea instituţiei. Boeriu este membru PSD şi a fost instalat ca interimar în fruntea ASP Gorj înainte de Paşte. El îi va avea ca adjuncţi pe Adriana Sfârlează, la Control Sănătate Publică şi pe Cătălin Manciu, la Sanepid şef urmând să fie dr Doina Alăman, actualul director Gheorghe Dineaţă urmând să rămână adjunct. Partea economică a ASP va fi coordonată de Carmen Dobrescu.
 Dr. Ion Iliuţă a fost şi el reconfirmat în fruntea Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj. Inţial el a avut trei contracandidaţi, însă doi s-au retras, PSD menţionând că nu a trimis pe nimeni aici. "Rezultatele din timpul gripei aviare, dorinţa instituţiei de a avea asigurat cam 20% din buget din surse proprii, experienţa mea şi implicarea în bunul mers al lucrurilor cred că m-au ajutat să câştig examenul", a menţionat Iliuţă, care îi va avea ca adjuncţi pe Mircea Covrig şi pe Cristian Giurcău, al cărui tată tocmai a decedat duminica trecută, acesta fiind medicul de la Piaţa Centrală.


Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: