Mircea Lucescu, revenire spectaculoasă la o echipă din Europa

Antrenorul Mircea Lucescu a confirmat miercuri că va reveni în fotbal şi că a ajuns la o înţelegere cu un club dar nu va fi antrenor. În vârstă de 74 de ani, Lucescu  ar urma să ocupe funcţia de director tehnic la Beşiktaş.

De mai bine de un an de zile Mircea Lucescu este liber de contract, de când s-a despărţit de naţionala Turciei. Au fost mai multe speculaţii şi discuţii pentru a reveni în fotbal dar acum „Il Luce” a confirmat că a ajuns la un acord cu cei din conducerea lui Beşiktaş, echipă pe care a pregătit-o în perioada iulie 2002 - mai 2004 şi alături de care a luat titlul în Turcia. De această dată, Mircea Lucescu nu va mai sta pe banca ”vulturilor”. Cel mai titrat antrenor român va ocupa funcţia director tehnic şi va avea responsabilităţi extinse în ceea ce priveşte politica de transferuri. Lucescu ar urma să fie responsabil şi cu restructurarea lotului, dar şi cu identificarea de noi ţinte pentru fosta campioană a Turciei. ”Da, probabil că mă întorc în fotbal. O voi ajuta pe Beşiktaş ca şi consultant, ca director tehnic. O să am o întâlnire cu preşedintele Ahmet Nur Cebi. După aceea, vom vedea dacă accept”, a declarat Mircea Lucescu, citat de sporx.com.

Fostul selecţioner al Turciei a profitat de timpul liber pe care l-a avut în ultimul an şi a urmărit intens fotbalul românesc. Lucescu s-a apropiat în această perioadă de Rapid, unde a fost dorit cu insistenţă de primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache. De altfel, edilul lăsa de înţeles la finalul lui 2019 că Mircea Lucescu a acceptat să lucreze pentru echipa din Giuleşte, care caută să revină în Liga 1. Totuşi, se pare că proiectul prezentat de cei de la Beşiktaş a fost mult mai interesant pentru Mircea Lucescu.

Vizualizări: 2,431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: