LPF  a anunţat când se va relua campionatul Ligii 1

Liga Profesionistă de Fotbal a analizat luni, împreună cu reprezentanţii cluburilor, posibilitatea reluării campionatului Ligii 1 şi a anunțat când s-ar putea relua campionatul. De asemenea, pentru că s-a decalat şi licenţierea din cauza pandemiei, LPF a anunţat și noul termen pentru obținerea licenței.  

În zilele următoare se va decreta prelungirea stării de urgență în România pentru încă 30 de zile din cauza pandemiei COVID-19. Astfel că izolarea acasă va fi recomandată în continuare pentru evitarea răspândirii coronavirusului, iar competițiile sportive nu se vor relua în această perioadă aşa cum sperau oficialii FRF şi LPF.

Oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal au organizat, luni 13 aprilie, o videoconferință cu reprezentanții celor 14 cluburi din Liga 1, directorul firmei care deține drepturile media pentru prima ligă și președintele Asociației Fotbaliştilor Amatori și Nonamatori din România, în care au vorbit despre condițiile și data la care s-ar putea relua Liga 1, dar și despre prelungirea perioadei de obținere a licenției.

În urma videoconferinței s-a stabilit ca variantă ca sezonul actual, suspendat după zece zile trecute din luna martie, să reînceapă la data de 5 iunie, în situația în care România va ieși din starea de urgență în care se află de pe 16 martie. Revenirea la antrenamente a jucătorilor ar trebui să se producă undeva în data de 16 mai, deci aceștia vor avea trei săptămâni în care vor trebui să se pună din nou la punct în ceea ce privește pregătirea fizică. Totodată, LPF își propune ca sezonul să se încheie prin jucarea tuturor etapelor rămase de disputat în momentul întreruperii campionatului.

În plus, s-a decis prelungirea cu o lună a perioadei pentru obținerea licențierii pentru sezonul următor, dar s-a discutat și despre prelungirea contractelor jucătorilor. Toate propunerile discutate astăzi vor fi transmise în următoarea ședință a Comitetului Executiv al FRF în vederea adoptării unei decizii finale. În Liga 1 mai sunt de jucat 8, respectiv 12 etape.

Vizualizări: 253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: