Campionatul Ligii 2 s-ar putea relua pe 5 iunie

Campionatele din eşaloanele inferioare sunt şi acestea suspendate, la fel ca şi principala competiţie naţională. Deşi LPF a discutat doar situaţia cluburilor din Liga 1, la Liga 2 competiţia s-ar putea relua la aceeaşi dată, dacă nu se va prelungi starea de urgenţă în România.

În Liga 2 au mai rămas de jucat încă 14 etape şi la fel şi la nivelul eşalonului 3. Cum pentru Liga 2 şi 3 nu există termen stabilit de UEFA pentru încheierea campionatelor, cele 14 etape ar putea să se deruleze în aceeaşi perioadă ca şi meciurile din Liga 1, eventual cu două etape intermediare. Deci aceleași măsuri ar putea fi adoptate și pentru campionatele Liga 2 și Liga 3 cum se vor adopta pentru Liga 1 însă totul depinde de ridicarea restricţiilor.

Momentan, reprezentanții acestor divizii, cât și ai FRF, organizatoarea competițiilor, nu au anunțat un nou plan pentru reluarea fotbalului, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunțat încă de săptămâna trecută ca va prelungi starea de urgență în România.

În Liga 2 se luptă pentru promovare și au șanse pentru a îndeplini acest obiectiv echipele: UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești, Rapid și Metaloglobus. În cele cinci serii ale Ligii 3, după 16 etape, lideri, deci principalele favorite la promovare, sunt cluburile: Aerostar Bacău, Unirea Slobozia, Progresul Spartac, U Craiova 1948 SA și Fotbal Comuna Recea.

Cert este că FRF încă nu a anunţat dacă este de acord cu acest program şi s-ar putea la la Liga 2 şi 3 să se aplice sistemul play-off / play-out. Cele două echipe din Târgu Jiu, Pandurii şi ACS Viitorul, ar juca ambele în play-out.

Vizualizări: 331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: