Explozie la Uzina Mecanică Sadu

Mai multe capse dintr-un atelier de muniţie din cadrul Uzinei Mecanice Sadu au explodat ieri. În urma exploziei o angajată a suferit arsuri grave la nivelul feţei ce i-au afectat serios vederea. Femeia a fost transportată de urgenţă la Spitalul Militar din Bucureşti.

Maria Martinoiu de 38 de ani lucra la secţia de muniţie din cadrul UM Sadu. Femeia făcea curat într-un atelier de încărcare capse în momentul în care s-a întâmplat nenorocirea. „S-a produs o explozie la o operaţie de tamburare la capsele pentru muniţie. A fost rănită o singură persoană, Martinoiu Maria, de 38 ani, care are arsuri pe mâini şi pe faţă. A avut şi corpuri străine în ochi, au fost scoase, dar am luat totuşi măsura transportării acesteia la Spitalul Militar din Bucureşti pentru investigaţii suplimentare, deoarece dorim să limităm posibilităţile de pierdere a vedere. Nu au fost alte victime şi nici daune materiale” , a precizat Lorian Boian, directorul Uzinei Mecanice (U.M) Sadu.

În urma exploziei femeia s-a ales cu arsuri de gradul I pe faţă. „Pacienta a fost transportată la Bucureşti pentru că vederea îi este pusă în pericol întrucât a fost afectat ocularul”, a precizat Alina Bumbaru, medic UPU Târgu Jiu.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a deschis o anchetă pentru a stabili exact circumstanţele în care s-a produs accidentul. „Am fost anunţaţi că la UM Sadu a avut loc un accident de muncă. O femeie a suferit mai multe arsuri la nivelul corpului în urma unei explozii facem cercetări  pentru a stabili cauzele ce au dus la producere accidentului”, a precizat Liviu Ungureanu, inspector Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

 Maria Martinoiu are doi copii şi lucrează la UM Sadu de aproape 20 de ani.  

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: