Ruşeţ, acuzat de manipulare şi dictatură

Preşedintele interimar al PDL Gorj, Ion Ruşeţ, este acuzat de manipulare şi stil dictatorial! Aceste acuze sunt aduse în urma modalităţii de vot a comisiei de negociere cu UNPR, comisie care, potrivit declaraţiei lui Ruşeţ va evalua şi activitatea instituţiilor deconcentrate, lucru despre care majoritatea membrilor CODA nu ştiu nimic.

Cea mai acidă în declaraţii în urma şedinţei de vineri a fost Elena Vintilescu, directorul S.C. Minprest care a declarat că şedinţa a fost ţinută în stil dictatorial şi că s-a încercat manipularea membrilor CODA la votul pentru alegerea comisiei de negociere cu UNPR. „A fost o şedinţă din care nu am înţeles mare lucru. S-a votat comisia pentru negocierea cu UNPR, dar s-a venit şi cu propunerea sa rămână cea veche, după care au mai fost introduşi doi membri. Nu ni s-a spus exact pe cine votăm. S-a încercat o manipulare. Domnul Ruşeţ a mai spus că vrea să se desfăşoare lucrurile în mod democratic, dar ne-a cerut să îl mandatăm numai pe dânsul să vorbească cu un anumit lider politic. Păi dacă vorbim de democraţie cum să se ducă numai dânsul să vorbească. Nu vă spun despre cine este vorba, dar asta se numeşte dictatură“, a declarat Elena Vintilescu, director Minprest.

Membrii CODA nu ştiu de deciziile lui Ruşeţ

Ruşeţ a mai spus la televizor, de unde au aflat şi colegii de partid, că acea comisie votată pentru negocierile cu UNPR Gorj este aceea care va evalua şi instituţiile deconcentrate.

Mulţi membri ai comisie de alegeri spun că nu ştiu că va evalua şi deconcentratele, deoarece când s-a votat, s-a votat comisia de negociere cu UNPR, nu comisia pentru evaluarea instituţiilor publice. „Am stabilit în urma acestei şedinţe comisia care să negocieze cu UNPR, dar care va face şi evaluarea instituţiilor publice, deoarece ar fi prea mult ca fiecare dosar să treacă prin mâna a 35 de oameni”, a spus Ruşeţ la finalizarea şedinţei. Declaraţia a surprins chiar şi membrii comisiei. „S-a votat comisia de negociere cu UNPR şi atât. Această comisie nu va analiza şi instituţiile deconcentrate”, a declarat deputatul Cosmin Popescu.

„Eu ştiu că această comisie este pentru negocierile cu UNPR. S-a discutat la finalul şedinţei, dar în treacăt că va analiza şi activitatea deconcentratelor, dar ce să înţelegem de aici-”, a declarat deputatul Severus Militaru.

„Nici vorbă de aşa ceva. Comisia este numai pentru negocierile cu UNPR”, a confirmat Gheorghe Mitescu.

„Eu nu ştiu că s-a votat aşa ceva. Ştiu că este o comisie formată din 7 membri care va negocia cu UNPR, dar de analiza instituţiilor nici vorbă”, a spus şi Dan Vâlceanu.

Singurii care ştiu că această comisie va analiza şi activitatea deconcentratelor sunt Ion Ruşeţ, Tiberiu Trotea şi primarul de la Negomir, Ion Gruescu.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: