Hărţuire sexuală dovedită, sancţionată cu reţinerea a 5% din salariu

Raportul Comisiei de Disciplină constituită la nivelul societăţii Medserv Min SA confirmă acuzele aduse de consilierul juridic Mihaela Ciobanu la adresa directorului comercial, Ovidiu Olaru.  Jurista îl acuză pe director de hărţuire sexuală. Directorul a fost „sancţionat“ doar cu reţinerea a cinci procente din salariu.

Comisia de Disciplină a societăţii Medserv Min SA a confirmat spusele Mihaelei Ciobanu. Acesta l-a acuzat pe directorul unităţii, Ovidiu Olaru, de hărţuire sexuală. Pentru fapta sa, Olaru va fi sancţionat cu reţinerea a 5% din salariu pe o perioadă de 3 luni. „Din concluziile raportului întocmit de Comisia de Disciplină reiese foarte clar faptul că între cei doi a existat un conflict provocat de domnul Olaru. Între cei doi a existat un schimb de replici jignitoare. Tot în raport, membrii comisiei au propus sancţionarea domnului Olaru cu reţinerea a 5% din salariul de pe trei luni”, spune Marcel Iacobescu, director Medserv Min SA.

Consiliera juridică, Mihaela Ciobanu, vrea acum să-l acţioneze în instanţă pe directorul comercial. Ar putea însă să-l ierte, dacă acesta îşi va prezenta scuze în scris pentru gesturile făcute. „Nu am primit încă nimic cu privire la raportul comisiei, dar ştiu că a fost finalizată. Dacă domnul Olaru va binevoi să-şi ceară scuze în scris lucrurile vor rămâne aşa. totul rămâne la latitudinea dumnealui. Bineînţeles că intenţia mea este să-l acţionez în instanţă, dar trebuie totuşi să am o atitudine binevoitoare, având în vedere faptul că deţine o funcţie şi este vechi în această societate”, spune Mihaela Ciobanu, consilier juridic Medserv Min SA.

Olaru nu a luat la cunoştinţă despre concluziile raportului, deoarece s-a îmbolnăvit, aşa cum s-a întâmplat şi atunci când împotriva sa, Mihaela Ciobanu a depus referatul.

Din mărturiile angajaţilor, Olaru nu a fost la prima faptă de acest gen, însă a fost pentru prima dată când a fost reclamat.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: