Mischie îi face varză pe Cârciumaru şi pe Ponta

Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu şi preşedinte în exerciţiu al organizaţiei judeţene Gorj a Partidului Social Democrat, a fost atacat dur de fostul lider a PSD Gorj, Nicolae Mischie. Acuzaţiile au venit după declaraţiile lui Cârciumaru de a nu mai candida ca preşedinte al PSD.

Potrivit lui Mischie, Florin Cârciumaru a comis o mare greşeală care are consecinţe în cadrul organizaţiei şi creează nesiguranţă între membrii partidului. Fostul lider al social democraţilor gorjeni nu a ratat ocazia de a-i ataca şi pe preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu dar şi pe deputatul Victor Ponta, pe care l-a catalogat drept “aventurier” şi „derbedeu”

„Florin Cârciumaru a comis una dintre gravele greşeli când a declarat că se mai gândeşte dacă va mai candida pentru un nou mandat ca preşedinte al PSD Gorj”, a declarat fostul preşedinte al PSD Gorj, Nicolae Mischie, la scurt timp după ce actual primar şi-a exprimat nehotărârea cu privire la participarea sa la alegerile de anul viitor pentru şefia partidului. Potrivit fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, afirmaţia lui Florin Cârciumaru loveşte în interesele partidului cu o forţă de nebănuit şi creează destabilizare. „Este inadmisibil ca preşedintele în exerciţiu al unui partid să dea tonul la destabilizare. Nu este posibil ca preşedintele să spună că se gândeşte dacă va mai candida sau nu anul viitor, tocmai acum când au loc aceste dispute aprinse între PSD şi PDL”, a declarat Nicolae Mischie.

Mischie: Revenirile lui Cârciumaru asupra declaraţiilor nu au avut  efect

Fostul lider PSD Gorj a mai afirmat că, imediat după ce afirmaţia lui Florin Cârciumaru a fost făcută publică, mai mulţi membrii social democraţi l-au sunat pentru a se interesa de soarta partidului. „Ce au ales, aia au cules. Oameni care nu au ştiut să pună umărul la consolidarea unei organizaţii puternice contribuie acum la dărâmarea ei”, a mai spus Nicolae Mischie. În opinia acestuia, la fel de vinovat este şi preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, care a declarat că nu ştie nimic de intenţia lui Florin Cârciumaru de a participa la viitoarele alegeri din cadrul PSD Gorj. “Ce conducere are organizaţia în care preşedintele executiv nu ştie de preşedintele în exerciţiu? Astfel de declaraţii creează nesiguranţă între membrii partidului şi dau impresia că PSD este un partid neserios şi acest lucru nu este adevărat. Eu nu îl pot înţelege pe Florin Cârciumaru de ce a făcut această afirmaţie. Faptul că a revenit apoi şi a precizat că a făcut acea declaraţie doar pentru a vedea cine îi este alături, încercând astfel să dreagă busuiocul, nu a avut niciun efect”, a mai afirmat Mischie. Fostul preşedinte al PSD Gorj a mai spus că nu crede că primarul Târgu-Jiului nu va fi sancţionat de conducerea centrală a partidului pentru afirmaţiile făcute întrucât, pe plan local PSD “nu are altul mai bun”.

Mischie: Lui Ponta îi pasă de interesele lui şi ale socrului

Nicole Mischie nu a ratat ocazia de a-l ataca şi pe fostul ministru pentru relaţia cu Parlamentul, deputatul PSD de Gorj Victor Ponta, pe care l-a caracterizat drept “nesăbuit”. “În loc să stea aici, în mijlocul problemelor, el merge în Spania la raliuri. Nu ştiu dacă Victor Ponta este un şofer bun însă nu este un om politic. Acest lucru dovedeşte că sunt oameni care au venit în PSD doar pentru a profita şi nicidecum pentru a consolida o organizaţie sau măcar să păstreze o organizaţie puternică cum am lăsat-o eu, înainte de a pleca din PSD”, a mai spus Nicole Mischie. Acesta a adăugat că Victor Ponta nu are nimic în comun cu Gorjul şi că îl interesează doar interesele personale: “Victor Ponta este un aventurier şi un derbedeu. Nu are nimic în comun cu Gorjul şi cu gorjeni şi îi pasă doar de interesele sale şi ale socrului său şi pentru realizarea acestora calcă şi pe cadavre”, a încheiat fostul lider PSD.

Ponta nu a comentat, Cârciumaru de negăsit

Contactat telefonic pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la afirmaţiile lui Nicolae Mischie, deputatul Victor Ponta a refuzat să facă acest lucru. „Nu mă interesează ce spune domnul Mischie şi nici domnul Mischie în general”, a precizat deputatul de Gorj. Acesta şi-a exprimat tot sprijinul pentru Florin Cârciumaru şi nu a considerat o greşeală indecizia acestuia de a participa la viitoarele alegeri din PSD Gorj. “Este normal să spună că se gândeşte pentru că e om şi trebuie să gândească. Din partea mea are tot sprijinul”, a mai spus Victor Ponta.  Încercările repetate de a lua legătura cu primarul Florin Cârciumaru pentru a afla opiniile acestuia cu privire la cele afirmate de Nicole Mischie s-au dovedit zadarnice, telefonul mobil al acestuia fiind tot timpul închis. 

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: