Directorii de la Poliţie, OPC şi Casa de Pensii rămân în funcţii

Partidul Democrat Liberal a decis să-i menţină în funcţie pe actualii şefi ai Poliţiei, Oficiului pentru Protecţia Consumatorului şi Casei Judeţene de Pensii Gorj. În minerit şi energie, de asemenea, nu se vor face schimbări decât dacă actualii directori se vor manifesta în vreun fel împotriva portocaliilor.

Fostul preşedinte al filialei, Ionel Manţog, afirmă că membrii Biroului Executiv al organizaţiei au analizat la sfârşitul săptămânii trecute situaţia de la fiecare serviciu deconcentrat existent la nivel de judeţ. Din cele vreo 40 de funcţii pe care PSD şi PDL le împărţeau "frăţeşte" la începutul anului, evident, vreo 20 sunt puse în discuţie pentru a se opera schimbările generate de plecarea social-democraţilor de la guvernare.

Democrat-liberalii spun că nu se grăbesc să schimbe pe toată lumea pentru că printre directorii actuali sunt şi persoane care nu au avut prea mult de-a face cu PSD şi cu lupta politică şi care nu au avut nici probleme majore la instituţiile pe care le conduc. PDL Gorj a analizat şi posibilitatea păstrării în postul de conducere şi a şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, Traian Pătrăşcoiu, care este consilier municipal la Târgu Jiu din partea PSD, cu condiţia declarării sale ca independent politic. Pătrăşcoiu susţine că nu va pleca din PSD pentru că o eventuală demisie a lui ar duce şi la pierderea postului de consilier local. Ionel Manţog afirmă că PDL Gorj a analizat situaţia de la fiecare instituţie deconcentrată în parte, la unele dintre acestea nefiind încă formulate propuneri definitive. Fostul preşedinte al filialei spune că organizaţiei îi vine destul de greu să formuleze propuneri pentru instituţiile care ţin de Ministerul Agriculturii şi Ministerul Sănătăţii, întrucât PSD a fost mereu în fruntea acestora, iar PDL nu a avut vreodată reprezentanţi pe care să se poată baza că vor avea rezultate bune în următoarea perioadă în domeniile respective.     

Şefi aproape apolitici în minerit şi energie

PDL Gorj nu va face schimbări majore printre directorii aflaţi acum în minerit şi energie la nivel de judeţ, fostul preşedinte al filialei, Ionel Manţog, declarând că le-a cerut, în schimb, acestora, să nu se implice în campania electorală a altor partide. Manţog este şef de campanie al filialei şi afirmă că a avut o întâlnire cu directorii complexurilor energetice Turceni şi Rovinari, cu care a discutat despre neimplicarea acestora în campania electorală din această toamnă. Democrat-liberalul spune că, "în schimb", nimeni nu va fi schimbat din funcţii, actualii directori generali ai celor două unităţi nefiind membri ai PDL Gorj.

"A fost o întâlnire cu prima linie a celor două unităţi şi le-am spus că li se garantează dreptul de a nu se implica în politică şi că, dacă aleg calea aceasta, nu vor fi schimbaţi din funcţii. Dacă vor încălca însă neutralitatea politică, angajându-se sub orice formă în campania altui partid,  a doua zi pleacă. Am spus lucrurile astea pentru a fi clare de la început", afirmă Manţog.

Fostul şef al PDL Gorj este director economic al CE Turceni şi spune că în această seară ar urma să aibă o nouă întâlnire cu directorii complexurilor. El afirmă că la întâlnire sunt aşteptaţi doar cei care nu s-au decis să aleagă calea neutralităţii politice şi care au de pus întrebări sau de cerut "explicaţii suplimentare".

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: