Mischie rămâne liber încă două săptămâni

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat ieri, din nou, pronunţarea în dosarul lui Nicolae Mischie, fost şef al CJ şi PSD Gorj. Data la care Mischie ar putea afla sentinţa definitivă este 18 martie 2013. Procurorii cer patru ani de închisoare, în timp ce avocatul solicită achitarea şi constatarea prescripţiei.

Nicolae Mischie a fost condamnat de instanţele inferioare la patru ani de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită. Pe 18 februarie, ÎCCJ a amânat pentru 4 martie pronunţarea acestei sentinţe, iar ieri a dat o nouă amânare, de două săptămâni.

Mischie a fost deja condamnat de două ori în acest dosar la patru ani de închisoare, pe 12 iulie 2007 de Tribunalul Gorj şi pe 13 iunie 2012 de Curtea de Apel Timişoara, decizii atacate cu recurs la Curtea supremă.

Nicolae Mischie a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2005, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită. Potrivit DNA, în perioada 1999 - 2002, Nicolae Mischie a pretins de la omul de afaceri Clement Mocanu executarea unor lucrări de construcţii şi de renovare la trei imobile proprietate personală, valoarea totală a acestora depăşind 4,5 miliarde lei vechi. În schimbul acestor servicii, Mischie ar fi promis că poate interveni la diverse autorităţi ale statului în vederea obţinerii de către afacerist a unor contracte economice în favoarea firmelor care îi aparţineau. Clement Mocanu a spus însă în faţa judecătorilor că procurorii i-au sugerat să facă declaraţiile încriminatoare şi că lucrările făcute la casele lui Mischie nu au avut nicio legătură cu obţinerea de contracte. „Fac precizarea că denunţula fost făcut nu la iniţiativa mea, ci pentru că aşa mi s-a cerut de către anchetatori, care mi-au spus că PNA se mişcă mai greu şi vor acţiona şi în acest dosar”, este declaraţia denunţătorului Clement Mocanu.

Avocatul lui Mischie a cerut instanţei să constate, cu privire la una dintre acuzaţii, cea privind traficul de influenţă, împlinirea termenului de prescripţie şi pe cale de consecinţă încetarea procesului penal.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: