Miting împotriva micşorării salariilor

Sute de bugetari au ieşit ieri în stradă pentru a-şi arăta nemulţumirile faţă de măsurile de austeritate impuse de Guvern pentru a trece de criza economică. Gardienilor, profesorilor, funcţionarilor publici li s-au alăturat şi pensionarii gorjeni, care au venit înarmaţi cu pancarte şi cu fluiere. Mitingul de protest ce a durat două ore şi la care au luat parte peste 600 de persoane a avut ca principală revendicare stoparea măsurii luată de Guvern pentru reducerea salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15% începând cu luna iunie.

„Suntem în această piaţă şi manifestăm împotriva măsurilor de austeritate adoptate de Guvern, contra reducerii salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%. Este pur şi simplu o bătaie de joc, iar aceşti oameni care sunt pensionari şi salariaţi din sistemul bugetar nu pot să trăiască cu banii care o să le rămână după ce o să fie reduse salariile şi pensiile”, spune Cristi Aldescu, preşedintele Sindicatului Ambulanţa Gorj. Sindicaliştii din cadrul Sindicatului Salariaţilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj spun că lor deja li s-au înjumătăţit salariile. „Noi în momentul de faţă am pierdut deja 50% sin salariu. Ne mai ia 25% şi cu ce vom rămâne- Este foarte clar că nu se poate supravieţui cu un salariu de 400-500 lei. Este imposibil să trăim cu aceşti bani”, spune un angajat din cadrul DGASPC Gorj. Sindicaliştii prezenţi în Piaţa Prefecturii au promis că dacă nu se va reveni asupra măsurilor stabilite după acest miting vor urma alte mitinguri şi alte proteste. „Am un salariu de 1000 lei şi mi s-ar reduce cu 25%. Eu nu cred că este corect să stăm pe stradă zi şi noapte, să apărăm oamenii şi bunurile oraşului pe salariul acesta. Am o vechime în muncă de 27 de ani, iar sporuri nu mai avem”, spune un reprezentant al CNSLR Frăţia.

Pentru a-i trezi pe cei aflaţi în fruntea ţării sindicaliştii au intonat imnul naţional, iar Vasile Mija, liderul Uniunii Sindicatului Liber din Învăţământ, filiala Gorj a dat citirii unui pamflet compus la adresa Guvernului.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: