Mititelu nu a contestat o amendă record de la FIFA

Patronul formaţiei de Liga 3 FCU Craiova a acceptat să plătească o amendă record pe care o putea contesta. În dorința de a dovedi că actuala FC U Craiova e continuatoarea echipei dezafiliate în 2011 de către FRF,  Mititelu nu a depus nici un fel de contestaţie.

FIFA a amendat-o pe FC U Craiova 1948, echipa din Liga a III-a finanțată de Adrian Mititelu, și a obligat-o să plătească despăgubiri consistente, de aproximativ 76.000 de euro. Patronul oltean n-a mai atacat decizia cu recurs, pentru că pedeapsa e pe placul lui. Sancțiunea o vizează pe actuala FC U Craiova 1948 pentru abateri săvârșite în perioada fostei FC Universitatea, dezafiliată de  FRF în 2011.

Prin această decizie, FIFA lasă de înțeles că gruparea din Liga 3 e urmașa Științei.  Mai exact, Comisia de Disciplină din cadrul FIFA obligă FC U Craiova 1948 la plata a 80.000 de dolari drept salarii restante în cazul australianului Josh Mitchell (35 de ani) și a amendat echipa din Bănie cu 5000 de franci elvețieni. Decizia nu a fost atacată cu recurs și a devenit definitivă și executorie, conform realitateasportiva.net.

FIFA pedepsește actuala echipă, înscrisă în fotbal abia în 2017,  pentru păcatele echipei dezafiliate, pentru că Mitchell a jucat la Craiova înainte de dezafilierea fostei FC Universitatea, în perioada 2005-2009. Rezultă că FIFA o consideră FC U Craiova din Liga 3 continuatoarea clubului care a jucat până în 2011 și despre care se presupune că deține palmaresul istoric al Științei. Contactat de gsp.ro, Adrian Mititelu a spus doar că FCU Craiova e continuatoarea vechii echipe: „Pot să spun acum că sancțiunea și obligația de plată vizează actualul club. S-a stabilit că actualul club este succesorul Universității Craiova”.

Totuşi bucuria lui Mititelu nu poate fi prea mare pentru că  vor urma şi alte amenzi. Mitchell nu este singurul australian din lotul care a evoluat pentru Universitatea Craiova care își caută dreptatea la FIFA. În aceeași situație sunt Michael Baird, atacantul care a evoluat pentru Știința în perioada 2006 – 2009 și a marcat 18 goluri, și Joshua Rose, fundaș stânga al Universității Craiova în perioada 2005 – 2009. Cererile celor doi se află deja pe masa Comisiei de Disciplină a FIFA și urmează să fie examinate în curând. 

FC U Craiova 1948 evoluează în Liga 3  pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu, fiind liderul seriei 4. Echipa antrenată de Eugen Trică a terminat turul acestui sezon fără înfrângere și se află la 13 puncte de ocupanta locului al 2-lea.

Vizualizări: 687

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: