Mitrescu cere demiterea supraveghetorilor CE Oltenia. “Asta e culmea nesimțirii”

Vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie, Constantin Mitrescu, este primul lider sindical care a reacționat după ce presa locală a publicat hotărârea Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, prin care directorilor și salariaților li se interzice să comunice în numele companiei, fără acordul prealabil scris al supraveghetorilor.

Mitrescu spune despre supraveghetori că primesc bani fără să facă nimic și îi acuză de nesimțire. “Dacă s-au referit la toți angajații, sunt niște tâmpiți. Efectul va fi total invers. Eu ca lider de sindicat voi fi mai vocal acum, ca să arăt că nu ne țin pe noi băieții ăștia care nu fac nimic și doar primesc bani. Ne pune nouă Consiliul de Supraveghere lacătul pe gură? Asta e culmea nesimțirii”, a spus Mitrescu la Radio Infinit.

Hotărârea nr. 16 din aprilie 2019 a Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia arată că directorilor și salariaților li se interzice să efectueze „în numele societății orice comunicări publice prin orice mijloace mass-media (n.r. - pleonasmul lor), fără acordul prealabil scris al Consiliului de Supraveghere“.

Mitrescu spune că efectul va fi invers decât cel scontat de supraveghetori. “Vor vedea că, luând asemenea decizii, vor avea parte de niște hăulite cum era pe timpul lui Ciurel, ca să se învețe minte să mai vorbească așa ceva”, a spus Mitrescu, adăugând că “România este o țară liberă și putem înjura pe oricine, inclusiv pe șeful statului”.

Liderul sindical cere demiterea Consiliului de Supraveghere. “Este un abuz și fac apel la minister, la prim-ministru, să demită acest Consiliu de Supraveghere, care are tupeul să ia o asemenea decizie”, a spus Mitrescu, adăugând că “Oamenii trebuie să fie informați, oamenii trebuie să știe care sunt problemele companiei. (...) Ce vor să facă ei, să ne trezim că societatea e în faliment și noi nu știm, pentru că nu s-a comunicat? Trebuie să fie o comunicare permanentă, să știm ce probleme sunt, să știm unde să acționăm, să facem toate demersurile pe baza informațiilor primite și comunicării, să facem toate intervențiile noi, ca organizații sindicale”.

În hotărârea Consiliului de Supraveghere scrie că „Prezenta măsură nu se aplică salariaților care au calitatea de reprezentanți ai sindicatelor reprezentative la nivelul CE Oltenia, atunci când declarațiile sunt făcute în calitatea de reprezentant al sindicatelor“. Oricum liderii sindicali vorbeau în numele sindicatelor, nu al companiei, și nu aveau nevoie de acordul Consiliului de Supraveghere pentru asta.

Supraveghetorii care au luat decizia de a aplica cenzura la CE Oltenia sunt: Cornel Bobîlcă - președinte, Dan Codescu, Florin Marin, Robert Ghelasi și Valentin Cudric.

Vizualizări: 3,306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: