Supraveghetorii din CE Oltenia, decizie de un ridicol fără precedent

Decizie halucinantă luată de supraveghetorii Complexului Energetic Oltenia acum câteva zile. Aceștia au hotărât să interzică directorilor companiei să comunice cu presa fără acordul prealabil scris al Consiliului de Supraveghere. Supraveghetorii fiind niște inși care participă la una-două ședințe pe lună, sunt plătiți regește, iar rezultate nu au. Câtă minte au acești oameni se vede din faptul că au interzis și salariaților comunice în numele societății, cu excepția celor care au calitatea de reprezentanți ai sindicatelor reprezentative din Complexul Energetic Oltenia. Dacă ar avea un minim de cultură, supraveghetorii ar fi știut să liderii de sindicat vorbesc în numele sindicatelor, nu al societății, iar salariații vorbesc în nume propriu.

Ion Rușeț, consilier al Directoratului și unul din comunicatorii companiei în ultimul an, nu a putut da marți presei un răspuns la o întrebare simplă: la ce oră se întrunește miercuri comisia paritară? De ce? Răspunsul a fost clar după ce presa locală a publicat un document de un ridicol fără precedent.

Este vorba de un extras din hotărârea nr. 16 a Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia, în care scrie că directorilor și salariaților li se interzice să efectueze „în numele societății orice comunicări publice prin orice mijloace mass-media (n.r. - scuzați pleonasmul), fără acordul prealabil scris al Consiliului de Supraveghere“.

În document se mai precizează că „Prezenta măsură nu se aplică salariaților care au calitatea de reprezentanți ai sindicatelor reprezentative la nivelul CE Oltenia, atunci când declarațiile sunt făcute în calitatea de reprezentant al sindicatelor“.

La final, în hotărâre scrie că „Procedura de emitere a acordului scris va fi stabilită de Consiliul de Supraveghere“.

Partidul Național Liberal Gorj a reacționat, anunțând că va sesiza Avocatul Poporului și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. „Oamenii nu mai au voie să-și strige amărăciunea și pot vorbi doar liderii reprezentativi, adică acei lideri pe care oamenii i-au renegat in ianuarie, când au oprit lucrul. Pesediștii din companie vor ca informațiile despre situația reală a companiei, condițiile de lucru, lipsa materialelor sau lipsa de personal să dispară. PSD și ALDE cred că dacă le bagă salariaților pumnul în gură vor rezolva ceva. Condițiile groaznice și lipsurile vor rămâne și se vor acutiza chiar dacă ii constrâng pe salariați să nu mai vorbească despre asta. Au apărut informații care au deranjat personal unii șefi din companie, dar ei nu sunt CE Oltenia. Acesta este ultimul lucru care lipsea îmtr-o companie unde atmosfera de lucru era oricum apăsătoare”, a declarat deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj.

PNL consideră că intenția companiei de a controla felul și ce exprimă public salariații este nedemocratică și de neacceptat în 2019.

Vizualizări: 6,567

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: