CE Oltenia împrumută ultimele certificate de CO2

Complexul Energetic Oltenia a lansat o licitație pentru a împrumuta sute de mii de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, de care mai are nevoie până la 30 aprilie, când este termenul limită. Informația a fost publicată în exclusivitate pe profit.ro.

Sursa citată menționează că societății gorjene îi lipsesc 550.000 de certificate, din cele 13 milioane pe care le-a avut de cumpărat pentru producția de energie aferentă anului trecut. Asta după ce CE Oltenia a fost ajutată de guvern să acceseze un credit de 500 de milioane de lei tot pentru cumpărarea de certificate.

Surse din piață au declarat pentru Profit.ro că mari șanse să încheie o tranzacție de împrumut de certificate de emisii de gaze cu efect de seră cu CE Oltenia are producătorul de energie termică Electrocentrale București (ELCEN), controlat de asemenea de Ministerul Energiei. Acesta și-a îndeplinit deja propriile obligații pentru anul curent și a cumpărat certificate lunar în ianuarie, februarie și martie 2019 pentru viitorul termen de conformare din primăvara anului viitor, pentru a se proteja de volatilitatea din piață. (A.A.)

Vizualizări: 2,909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: