Contracte de muncă încetate pentru 560 de salariaţi Minprest

560 de persoane nu mai lucrează oficial la Minprest, ca urmare a încetării contractelor de muncă la finele anului, acestea fiind încheiate pe perioadă determinată. Contractele vor fi reluate abia după ce Minprest va încheia noi contracte de prestări servicii cu CE Oltenia. Conducerea societăţii nu garantează însă că toţi salariaţii de anul trecut se vor regăsi şi în noua organigramă. Există totuşi şi o veste îmbucurătoare. Angajaţii aflaţi din 21 decembrie în „fără plată” au şanse să primească ceva pentru perioada sărbătorilor.

Cei mai afectaţi vor fi angajaţii de la Seciuri, cărora cel mai probabil nu li se va mai prelungi contractul de muncă. Toţi au fost angajaţi la începutul anului trecut, iar o treime din ei a şi solicitat intrarea în şomaj, spune conducerea Minprest. „Acum suntem în negocieri pentru prelungirea contractului, în perioada acesta în care nu se lucrează trebuie să stabilim clar bugetul pe 2014 acordat de Divizia Minieră, ca să putem să păstrăm tot personalul în Minprest. E o problemă cu personalul de la Seciuri.  Probabil nu vom mai putea să le oferim momentan un loc. Sunt 54 de persoane acolo, contractul lor le-a expirat la sfârşitul anului. În total, la sfârşitul lunii decembrie au expirat contractele la circa 560 de persoane. Până pe 15 ianuarie o să începem să prelungim contractele”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul societăţii Minprest Serv Rovinari.

În timp ce angajaţii Diviziei Miniere se află în şomaj tehnic, peste 80% din angajaţii societăţii Minprest sunt acasă, fără să fie plătiţi, până pe 13 ianuarie. Şefii societăţii spun că încearcă să le dea totuşi nişte bani, măcar pentru zilele de sărbători. „Am discutat cu colegii mei şi în funcţie de încheierea bugetară pentru 2013 o să ne dăm seama dacă putem sau nu să-i ţinem în concediu de odihnă pe perioada sărbătorilor. Dacă ne încadrăm în buget pentru cele 4-5 zile vor fi în concediu de odihnă, dacă nu rămân în fără plată. Tot până pe data de 15 ianuarie trebuie să ne hotărâm”, a mai spus Gabriel Giorgi.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: