Mitrescu: Intentăm acțiune împotriva șefilor din CE Oltenia

Liderul Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, a declarat că Federația Națională Mine Energie (FNME) va iniția o nouă acțiune în instanță dacă administrația CE Oltenia nu va reține și membrilor federației cotizația pe stat. Sindicaliștii se vor îndrepta spre șefii companiei. Mitrescu spune că administrația nu a pus în aplicare două decizii judecătorești favorabile federației, una din august 2013 și alta din ianuarie 2014. Discuția reținerii și virării cotizației sindicale a revenit de atualitate după ce administrația CEO a decis să facă acest lucru pentru sindicatele ce au părăsit FNME.

Reporter: Unele sindicate vor primi cotizația. Liderii spun că au depus 7600 de adeziuni. Dvs vorbiți despre o nouă acțiune în instanță în cazul cotizației?

Constantin Mitrescu: Ne vom îndrepta în garanție pentru că nu se respectă hotărârea judecătorească. Începând de marți facem acțiune în garanție, se va trece la reținerea în garanție a cotizației. Dacă nu se respectă decizia instanței și nu va reține cotizația răspunzători vor fi șefii de sucursale, directorii complexului și sefii de subunități. Se va reține din banii lor cotizația ce ar trebui virată în contul sindicatelor. Cei care nu respectă hotărârea… ne îndreptăm asupra lor ca persoane fizice. Lucrăm la ea și o introducem în cazul că nu opresc cotizația pentru luna februarie.  

Rep.: De ce nu vă îndreptați asupra companiei?

C.M.: O să-i chemăm ca persoane fizice, pentru că din cauza abuzului lor s-a întâmplat așa ceva.

Rep.: Cotizația va fi reținută pentru sindicatele din zona Motru, Turceni. De ce credeți că nu se va reține și pentru cel pe care îl conduceți dvs?

C.M.: Din 27 ianuarie există o hotărâre executorie pentru reținerea cotizației. A trecut o lună și ceva și nu am primit cotizația. Ne așteptăm să încalce în continuare legea. Mai avem o hotărâre care nu a fost respectată. În august am avut și hotărâre provizorie, președințială, care a produs efecte două luni și care nu a fost respectată.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: