Mitrescu voia fond de investiţii doar pentru energie

Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia sunt de acord cu intrarea companiei în Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, cu condiţia ca asta să aducă bani companiei. Preşedintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, ar fi văzut mai potrivit un fond de investiţii din care să facă parte doar companiile din energie. „Eu aş fi vrut un fond de investiţii format numai din Complexul Energetic Oltenia, Nuclearelectrica şi Hidroelectrica, să nu mai fie competiţie între noi. Chiar şi aşa, în interiorul fondului să fie cineva care să coordoneze cele trei companii, să fie o componentă a energiei, măcar să facă un mix al vânzărilor de energie, să facă un preţ competitiv pentru acest segment al energiei”, a spus Mitrescu la Radio Infinit.

Liderul sindical a dezvăluit că liderii din alte companii chiar se bucură că au intrat în acest fond. „Colegii noştri de la Nuclearlectrica şi Hidroelectrica priveau cu ochi buni intrarea lor în acest fond. Chiar se uitau de sus la noi că suntem lăsaţi pe dinafară”, a mai spus Mitrescu.

Şi managerul Sorin Boza a spus că este de acord cu intrarea CEO în FSDI. „Cred că este un lucru bun. Le spun celor care sunt contra şi care spun că vine cineva să ne ia banii, haideţi să ne uităm la fondul suveran din Polonia, care are rezultate fantastice şi a ajutat companiile care au avut nevoie de investiţii”, a spus Boza. (A.A.)

Vizualizări: 696

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: