Moarte stupidă pe insuliţa de pe Jiu

Un tânăr de 18 ani din Argeş a sfârşit ieri seară într-un accident stupid pe insuliţa de pe Jiu. Băiatul venise cu nişte cunoscuţi să instaleze tiribombe pentru Festivalul Berii şi cei care era cu el susţin că tânărul a fost prins între două maşini. El a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu unde a decedat după aproximativ două ore în Secţia de Terapie Intensivă.

Băiatul de 18 ani provenea dintr-o familie modestă din satul Colibaşi, Judeţul Argeş. Cristinel Nicolae Savu vroia să vadă şi el lumea şi s-a rugat de nişte vecini care mergeau cu tiribombe prin târguri să-l ia şi pe el. După ce au fost la Lainici şi la Tismana, au venit cu tiribombele pe insuliţa de pe Jiu pentru Festivalul Berii. Ieri seară vroiau să le monteze, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat pentru că tânărul de 18 ani a fost transport la spital. „Eu îl cunosc de mic. Este un băiat amărât, provine dintr-o familie săracă. S-a rugat de mine să-l iau şi pe el să se plimbe să vadă şi el lumea. Am vorbit cu mătuşa mea care are tiribombele şi a fost de acord să vină cu noi pe la câteva bâlciuri. Am fost la Tismana, la Lainici şi aici s-a întâmplat nenorocirea. Nu era angajat. Dar ne mai ajuta pe noi să montăm astea şi îi mai dădeam şi lui bani că nu are posibilităţi“, spune unul dintre cei care au venit cu tiribombele. „Să vă explic cum s-a întâmplat“, a continuat acesta. „El dormea pe pătură şi a venit domnul Cârciumaru să ne spună să tragem remorca mai spre corturi, pentru că unde eram noi trebuia să fie scena. L-am strigat, el a sărit de pe pătură să vină la noi să ne ajute şi a dat cu pieptul de o ţeavă de dunga remorcii. A leşinat atunci, noi l-am muşcat de mână, i-am prins limba, i-am dat cu oţet şi şi-a revenit. Ne-a spus să-l doare pieptul, a mai stat puţin şi i-a venit rău din nou. Am chemat salvarea l-a dus la spital şi după vreo două ore m-a sunat unchiu-meu care era la spital că a decedat”

Declaraţii peste declaraţii

În timp ce târgujienii se distrau pe Insuliţă cu mici şi bere, pe un mal al Jiului criminaliştii, inspectori de muncă şi procurori încercau să afle cauzele şi împrejurările moţii tânărului. Anchetatorilor le este destul de greu să dezlege misterul, pentru că declaraţiile martorilor sunt diferite. Cert este faptul că băiatul muncea fără forme legale.

Ieri inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj şi anchetatorii au continuat cercetările şi se pare că tânărul a fost prins între cabină şi remorcă, atunci când acesta încerca să le prindă. „Din datele şi informaţiile pe care le avem până în acest moment, tânărul a fost prins între cabină şi remorcă. Noi am chemat din nou la declaraţii pe cei care au fost acolo şi au recunoscut că tânărul a fost prins între remorcă şi cabină”, susţine George Romanescu. Medicii legişti vor fi cei care vor stabili astăzi cauza decesului după efectuarea necropsiei.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: