Mobilier nou pentru elevii din comuna Bolboşi

Elevii din comuna Bolboși vor studia în mai bune condiții în anul școlar 2016-2017. Administraţia locală a demarat procedurile pentru achiziția de mobilier nou pentru unităţile școlare din localitate. De altfel, pe perioada vacanței de vară, toate unitățile de învățământ vor fi supuse unui amplu proces de igienizări și reparații.

Administraţia locală din Bolboși vrea să asigure cele mai bune condiții pentru școlarii și preșcolarii din comună. Astfel, până în septembrie, când va începe noul an şcolar, va realiza o serie de lucrări de înfrumuseţare a celor nouă corpuri de clădire destinate învăţământului de pe raza comunei. "În perioada de vacanţă, iulie-septembrie, în fiecare an noi facem o evaluare a lucrărilor necesare pentru funcţionarea în bune condiții a noului an de învăţământ. Se fac nişte procese verbale de constatare în fiecare corp al școlii, toate problemele se monitorizează și toate necesitățile. Vom realiza în principal igienizări, zugrăveli și reparații. Anul acesta avem o sumă mai mare prevăzută, circa 40.000 lei", a declarat Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolboși.
Anul acesta cei din administrație vor să schimbe și mobilierul de la câteva unități școlare din localitate. Primarul comunei Bolboși a spus ce elevi vor avea bănci și scaune noi la în noul an școlar. "Am alocat suma de 30.000 lei pentru achiziția de mobilier la școli. În special la Școala V-VIII de la Bolboasa și Școala V-VIII de la Valea. Noul mobilier este foarte necesar fiind foarte vechi cel existent, s-a degradat. De asemenea, intenționăm la Școala Valea să facem alimentarea cu apă a unității, dar și un gard despărțitor cu vecinul din stânga. Vom continua și cu împrejmuirea de la Bolboasa la școală și curățirea spațiilor verzi la toate", a mai spus primarul din Bolboși.
Pe raza comunei Bolboși sunt peste 400 de copii care studiază la grădinițele și școlile din localitate. Lucrările de înfrumusețare a unităților de învățământ vor fi efectuate cu persoanele asistate social de pe raza comunei.

Vizualizări: 462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: