Mobilizare de forţe pe Aeroportul Timişoara. Vin români din zone cu coronavirus!

O femeie din Timiş a alertat, duminică, autorităţile, că fiicele sale se află într-o aeronavă şi vin din zona afectată de coronavirus în Italia. Autorităţile s-au mobilizat şi au făcut verificări, după aterizarea cursei de Bergamo, pe Aeroportul Timişoara.

Femeia a anunţat, duminică dimineaţa, că fiicele ei minore se află la bordul aeronavei care urmează să aterizeze la Timişoara şi că vin din zona afectată de coronavirus din Italia unde deja doi oameni au murit şi alţi aproape 100 sunt infectaţi.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş i-au verificat pe cei doi copii şi încă un pasager care provin din zona Lombardia, imediat după aterizarea aeronavei pe Aeroportul Timişoara.

Rezultatele au fost negative, însă celor trei li s-a recomandat ca timp de 14 zile să stea izolaţi în locuinţe.

Autorităţile italiene au anunţat că cel puţin 9 oraşe din Lombardia şi unul din Veneto sunt afectate de coronavirus. Au fost închise barurile, şcolile şi alte locuri publice din cauza suspiciunilor de contaminare cu noul coronavirus.

În zona Lombardia din Italia trăiessc peste 200.000 de români.

Autorităţile române au decis ca toate persoanele care vin în România din zonele Veneto şi Lombardia din Italia, unde sunt confirmate multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, sau care au călătorit acolo în ultimele două săptămâni, să fie plasate în carantină.

În plus, vor fi suplimentate măsurile de control şi prevenire a infecţiei cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestre, maritime/ fluviale şi aeriene.

actualizare: Numărul cazurilor de infectări cu noul coronavirus confirmate în Italia a ajuns duminică la peste 100, autorităţile estimând că bilanţul va creşte în continuare în ciuda eforturilor de a ţine transmiterea sub control, informează DPA.

actualizare 1: O sută de pasageri care așteptau să se îmbarce spre Treviso, Italia, de pe aeroportul Timișoara sunt blocați pe pistă. E alertă de coronavirus, pentru că avionul care urma să plece la Treviso tocmai sosise de la Bergamo, iar autoritățile ar fi decis să fie oprit la sol pentru o dezinfecție de urgență. Românii care aveau programat zborul spre Treviso așteaptă acum o altă aeronavă a companiei aeriene.

actualizare 2: Un nou bilanț arată că sunt 134 de cazuri de îmbolnăviri în Italia. După China (76.940), Coreea de Sud (602) și Japonia (146), Italia este a patra cea mai afectată țară din lume de epidemia provocată de virusul nou apărut în Wuhan.

actualizare 3: Încă o persoană infectată cu coronavirus a murit în Italia, acesta fiind al treilea deces înregistrat la italieni, a anunţat un reprezentant al autorităţilor locale, potrivit Reuters. Este vorba de o femeie în vârstă, care avea și cancer.

Vizualizări: 3,532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: