Mocioi: Ciurel face ce-i cere PSD, bagă CEO în insolvenţă!

Deputatul PP-DD de pe colegiul 5, Niculina Mocioi, a declarat că PSD este responsabil de ceea ce se întâmplă cu CE Oltenia. PSD l-a pus pe Laurenţiu Ciurel, acum PSD să dea ochii cu minerii şi energeticienii, spune aceasta, care a comentat pe marginea declaraţiilor directorul privind insolvenţa CEO.

Reporter: Cum comentaţi declaraţiile lui Laurenţiu Ciurel. A spus că dacă va vinde tot atât de puţin atunci s-ar putea ajunge la insolvenţă.

Niculina Mocioi: Da, am auzit foarte bine declaraţiile clare ale domnului Ciurel. Interesant este că domnul Ciurel a spus că insolvenţa s-ar produce în toamnă, deci avem şi un termen. Cu USL, toamna se numără insolvenţele. Dar, problema este că nici nu ştii când spune domnul Ciurel adevărul. Când afirmă că această companie este pe profit şi că a scăzut costurile şi că este suficient să vândă 1300 de MWh sau când spune că reuşeşte să vândă 20% din capacitatea de producţie? Se contrazice continuu. Cum spui că eşti pe profit, dar în acelaşi timp vinzi doar 20%? Insolvenţa CE Oltenia va fi devastatoare pentru judeţul Gorj, când vor fi concediaţi mii de oameni, iar apoi vor vinde pe te miri ce.

Rep.: La un moment dat aţi cerut demisia domnului Ciurel. Între timp aţi avut discuţii şi cu oficiali din Bucureşti, pe tema CEO. V-aţi schimbat părerea sau în continuare credeţi că dl Ciurel e vinovat pentru situaţia companiei?

N.M.: Este adevărat. Am cerut demisia şi am şi argumentat această solicitare, iar de atunci nu numai că nu mi-am schimbat părerea, dar sunt sigură că s-au convins şi cei care mai sperau că dl Ciurel lucrează pentru binele companiei, iar astăzi putem să adăugăm şi alte situaţii pentru care protejatul PSD ar trebui să plece. Tăieri ilegale de salarii, ameninţări şi presiuni la adresa angajaţilor, schimbări politice până la maiştri şi şefi de formaţii, promovări pe criterii politice, concediu fără plată, vânzări slabe de energie, datorii ne-recuperate, etc.

Eu spun aşa, dacă domnul Ciurel nu poate să conducă această companie, atunci să se retragă. Dacă nu poate să facă în aşa fel încât CE Oltenia să fie pe profit, să fie competitiv, să fie păstrate locurile de muncă, să lase pe alţii să facă acest lucru.

Rep.: Ce măsuri credeţi că ar trebui luate pentru remedierea situaţiei companiei şi cine să le ia?

N.M.: Singurii care pot lua măsuri sunt cei care conduc această ţară. Să ne amintim cine l-a numit pe dl Ciurel. PSD şi PNL. Când angajaţii erau în concediu fără plată cine-l susţinea pe dl Ciurel? PSD şi domnul Ion Călinoiu. Când au fost tăiate salariile cine era lângă dl Ciurel? Tot dl Călinoiu. PSD l-a promovat, a încălcat şi legea 109 numai să-l pună director, PSD să facă ce trebuie ca să păstreze locurile de muncă. Altfel, să le explice dl Călinoiu de la PSD gorjenilor de ce nu mai au ce să pună pe masă şi nu mai au cu ce să-şi trimită copiii la şcoală. Ciurel sau locurile de muncă ale 19 mii de salariaţi? Asta trebuie să decidă USL. 

Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: