Flutur: Am cerut mai multă combativitate a oamenilor noştri

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a venit la Gorj pentru a pune umărul la reconstrucţia organizaţiei judeţene. El s-a întâlnit cu membrii Biroului Permanent Judeţean, dar şi cu organizaţia din Motru. Liderul democrat-liberal a anunţat că în toamnă PDL va lansa guvernul alternativă. A recomandat organizaţiei de la Gorj să fie mai combativă şi a criticat măsurile USL şi privatizarea CE Oltenia. Dar, Gheorghe Flutur a recunoscut că PDL suferă şi acum ca urmare a măsurilor nepopulare luate pe vremea Guvernului Boc.

Reporter: Care este concluzia după discuţiile de la Gorj?

Gheorghe Flutur: Aici la Gorj, după episoadele de plecare, cu dl Cupă, din 70 de organizaţii locale în 47 nu mai aveam structuri ale PDL. Astăzi mai sunt 5 organizaţii de refăcut, deci s-a muncit mult de actualul birou interimar şi de preşedintele Dan Vîlceanu. Am discutat la modul concret problemele pe care le au, relaţia cu aleşii locali şi ce este de făcut în perioada următoarea. La o primă analiză sunt mulţumit de ce se întâmplă aici. Am cerut să se întâlnească în continuare cu populaţia şi să îşi facă rolul de partid de opoziţie. (...) La Consiliul de Coordonare aprobăm regulamentul pentru Guvernul alternativă. PDL doreşte ca în toamnă să-şi anunţe guvernul alternativă, aşa cum prevede statutul nostru, cu miniştri, cu premier din umbră sau al guvernului alternativă, cu un rol foarte precis: monitorizarea actualei puteri, critici acolo unde lucrurile nu merg şi soluţii din partea noastră.

Rep.: Cum comentaţi situaţia CE Oltenia?

G.F.: Premierul Ponta anunţa că nu va vinde, nu va scoate la privatizare, dar între timp am văzut că se anunţă scoaterea la privatizare. Îngrijorarea noastră este dacă acest patent Oltchim-Hidroelectrica se va extinde şi la CE Oltenia. Aici e vorba de foarte multe locuri de muncă. Cine va fi investitorul, care va fi soarta acestui complex? Pornim de la lipsa pieţei pentru curentul electric, dar la capătul firului au fost distruşi şi ultimii consumatori mari de curent electric, Mechel, Aprechim, Oltchim, Galaţiul nu se simte bine şi atunci această companie are o problemă de desfacere. 

Rep.: Aţi vorbit de măsurile pe care le-a luat USL, dar nemulţumiţii au venit spre USL. Se vede vreo schimbare în procentele partidului?

G.F.: În primul rând a trecut abia o iarnă cu USL la guvernare, facturile nu i-au făcut fericiţi pe români, cei mai mulţi sunt dezamăgiţi că au investit cu ştampila pe USL. Dar vreau să fiu şi realist, PDL a plătit în decembrie anul trecut pentru măsurile nepopulare, nevoiţi din cauza crizei şi sigur că electoratul nu uită aşa uşor când s-a umblat la buzunarul lui, dar cred că văzând că şi USL procedează aproape la fel cu măsurile de austeritate, dar a promis altceva, acest lucru se va întâmpla în perioada următoare. Noi nu aşteptăm să plouă cu procente la PDL, ne organizăm intern. Explicăm populaţiei minciuna uselistă. Uitaţi-vă la trendul nostru. Acel 17% care se duce spre 20% este o creştere prudentă. Nu înseamnă cu suntem mulţumiţi, avem enorm de muncit. Nu dorim să venim pe uşa din spate la putere în toamnă. Opoziţia e necesară chiar şi pentru curăţirea internă. Sunt oameni care au alergie în opoziţie. 

Rep.: V-aş ruga să comentaţi o declaraţie a consilierului prezidenţial Cristian Diaconescu. A spus că Opoziţia nu are lider.

G.F.: Nu vreau să comentez ce a spus Cristian Diaconescu pe care-l respect, însă nu ştiu în ce împrejurări a făcut această declaraţie. PDL are obligaţia morală şi ambiţia politică de a coagula în jurul nostru dreapta şi centru dreapta românesc. Sunt convins că şi celelalte formaţiuni de dreapta şi centru dreapta ni se vor alătura în demersurile noastre. Avem de depăşit faza internă de consolidare a PDL ca să devenim pivotul în jurul căruia să se coaguleze dreapta românească.

Rep.: Aveţi o listă pentru europarlamentare?

G.F.: Nu, avem criterii pentru europarlamentare şi vom avea şi listă. Cred că procentul de participare va fi modest şi atunci PDL e interesat să facă o campanie inteligentă să vină lumea la vot.

Rep.: Cum stopaţi abuzurile USL?

G.F.: Atunci când abuzurile puterii merg atât de departe încât oameni care sunt salariaţi la compania de stat se tem să vină la şedinţă de partid pentru că sunt ameninţaţi că vor fi disponibilizaţi… Asta nu mi se pare o stare de normalitate şi vom taxa aceste lucruri. Am cerut mai multă combativitate a oamenilor noştri din teritoriu.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: