Primarul Paicu le răspunde participanţilor la miting

Aristică Paicu, primarul din Băleşti, le-a răspuns participanţilor la mitingul organizat în urmă cu circa o săptămână în faţa primăriei, atunci când consilierii locali au votat pentru demiterea viceprimarului Mădălin Ungureanu. Aceştia l-au acuzat atunci că nu a făcut nimic pentru comuna pe care o păstoreşte. Primarul Paicu le-a răspuns protestatarilor prin realizările sale pe fiecare sat în parte. Astăzi vă prezentăm situaţia satului Ceauru.

Reporter: Aţi fost supărat pe protestul unor localnici, cel din ziua demiterii viceprimarului.

Aristică Paicu: Referitor la mitingul lui Papuc, Ana Zdrâncea şi Georgel organizat pe 21 iunie la Primăria Băleşti, vreau să spun că acesta a eşuat lamentabil. În felul acesta, ei s-au separat de lumea bună precum neghina din grâu. Eu le pot răspunde acestor oameni prin realizările mele din fiecare sat al comunei.

Rep.: Să începem cu Ceauru. Ce lucrări s-au efectuat pentru îmbunătăţirea infrastructurii?

A.P.: Am asfaltat 11 km de drum ce străbate mai multe străzi. Vom asfalta în această vară şi ultima străduţă de legătură cu satul Tămăşeşti, circa 700m. Am construit un pod 9x4m peste râul Iaz. Au fost construite trei punţi pietonale. S-a betonat pârâul Rasova pentru a nu mai inunda satul. S-a construit un pod peste pârâul Iaz în zona fabricii de pâine. Am balastat cu utilajele noastre 3,5km drumul din zona Bâcu. Am decolmatat 4km de canale pentru prevenirea inundaţiilor. Acum am construit un pod de trecere peste pârâul Apa Rece în zona Bâcu, scurtând drumul de acces în obşte cu circa 4 km. Pe lângă aceste lucrări, am construit şi un parc pentru utilaje auxiliare.

Rep.: În privinţa unităţilor şcolare din acest sat, aţi adus îmbunătăţiri de-a lungul timpului?

A.P.: Desigur, am reabilitat Şcoala Gimnazială Ceauru, s-a parchetat, am montat uşi şi ferestre termopan şi am introdus un grup sanitar în interior. De asemenea, am introdus un grup sanitar şi în incinta grădiniţei Ceauru. Şcoala a fost împrejmuită cu gard şi am dotat-o cu calculatoare. Am reabilitat şi sala de sport, am asigurat iluminat la stadion pentru desfăşurarea zilelor comunei. Stadionul a fost împrejmuit şi am construit cabine de vestiar pentru fotbalişti. Intenţionăm să facem şi o mini tribună. Am asigurat motocositoare pentru stadion şi pentru şanţuri.

Rep.: Ce alte lucrări au fost efectuate în acest sat?

A.P.: Am asigurat serviciul de salubrizare încă din 2004 cu ajutorul a două remorci şi două tractoare U-650. Aceste utilaje şi multe altele le-am obţinut gratuit prin transfer de la poliţiile de frontieră. Cu această ocazie îi mulţumesc public pentru sprijin fostului meu viceprimar Cârstea Vasile care a avut multe cunoştinţe, mai ales în Timişoara.  Pe lângă acest serviciu, am alimentat satul cu apă potabilă şi s-au început lucrările de canalizare a apei menajere. Am modernizat iluminatul public, am construit un monument în curtea bisericii Ceauru şi am ajutat cu utilaje şi bani pentru construcţia bisericii de la Bălăceşti. Am igienizat şi cimitirului din Ceauru şi am asigurat o copertină de policarbon pentru ca localnicii să nu stea în ploaie atunci când au loc precipitaţii.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: