Mocioi despre „locale”: PNL trebuie să câştige, nu doar să participe!

Deputatul liberal Niculina Mocioi a vorbit într-un interviu despre pregătirile pe care PNL le face pentru desemnarea candidaţilor la alegerile locale de anul viitor. Mocioi spune că PNL Gorj intră în luptă să câştige, nu de dragul participării.

Rep.: Intenţionaţi să candidaţi la alegerile locale din 2016, dat fiind că la PNL se depun cereri până la finalul acestei luni?

Niculina Mocioi: Intenţionez să îmi depun dosarul, atât pentru Primăria Târgu Jiu, cât şi pentru Consiliul Judeţean. PNL va face un sondaj profesionist şi orice politician îşi doreşte să ştie unde se situează atât ca notorietate, cât şi din punct de vedere al credibilităţii. Este bine să ştim cum stăm, pentru că uneori riscăm să ne supra-apreciem. În funcţie de rezultatul acestui sondaj şi în funcţie de alte condiţii, voi lua o decizie cu privire la candidatură.

Rep.: La ce alte condiţii vă referiţi?

N.M.: Sunt condiţii legate de susţinerea organizaţiei. Cred că acela care va fi desemnat candidat într-o localitate trebuie să aibă posibilitatea să coordoneze şi să dezvolte organizaţia PNL în ansamblul său. O altă condiţie depinde de capacitatea mea de a atrage lângă mine o echipă, cu specialişti pe toate domeniile de interes pentru cetăţean. Specialişti din partid şi din afara partidului, deoarece cred că mai mult decât oricând PNL trebuie să devină un partid deschis către oamenii care vor să se implice.

Rep.: Acum PNL nu este un partid deschis?

N.M.: Sigur că este un partid deschis nu numai specialiştilor, gorjenilor în general. Dar nu trebuie să ne limităm la a aştepta să ne caute lumea.

Rep.: Această competiţie internă nu va deteriora relaţiile dintre competitori? Pentru Primăria Târgu Jiu vor intra în sondaj Marcel Romanescu, Eduard Berca, Victor Banţa şi alţii.

N.M.: Eu nu văd lucrurile aşa. Nu este o luptă între noi, ci o competiţie a fiecăruia dintre noi pentru electorat. PNL va avea numai de câştigat din această luptă, iar când va fi stabilit candidatul, cu toţii avem datoria să îl susţinem.

Rep.: Dacă va câştiga Marcel Romanescu, îl veţi susţine?

N.M.: Sigur că da, pentru că Marcel Romanesc va câştiga dacă este dorit de electoratul PNL. La fel, dacă va fi alt câştigător, îl voi susţine şi, dacă eu voi fi candidatul PNL, mă voi baza pe toţi colegii de partid pentru a câştiga în competiţia cu candidatul PSD. Pentru că PNL trebuie să intre în luptă pentru a câştiga, nu doar pentru a participa.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: