Mocioi, împotriva lui Cârciumaru. PSD îl vrea contracandidat pe Romanescu!

Florin Cârciumaru ar putea avea, la alegerile din 2016, după mulţi ani, un real contracandidat la Primăria Târgu Jiu. Deputatul independent Niculina Mocioi a lăsat să se înţeleagă că ar fi interesată să candideze la primăria Târgu Jiu sau chiar la Consiliul Judeţean Gorj, cel mai probabil din partea alianţei de dreapta. Preşedintele PSD Târgu Jiu, viceprimarul Aurel Popescu, vede anunţul ca unul de luat în seamă. Gheorghe Pecingină, vicepreşedinte la aceeaşi formaţiune politică, a declarat însă că Marcel Romanescu va fi cel care va candida din partea Alianţei Creştin Liberale (ACL) la Primăria Târgu Jiu.

Niculina Mocioi a părăsit PP-DD după ce partidul a ales să încheie un pact cu PSD, la Gorj. A rămas independent, dar declară că până la sfârşitul verii se va înscrie într-un partid. Cu certitudine va alege unul din partidele de dreapta, PDL sau PNL, care au format ACL. „Atâta timp cât electoratul va considera că are nevoie de alt tip de politician, nu cel pe care-l vede de 20 de ani, rămân în politică. (...) Nu se ştie, este foarte posibil să-mi doresc o candidatură în administraţia locală. Sunt ataşată de Gorj şi de Târgu Jiu, aici consider că e acasă şi mi-ar plăcea să fac foarte multe lucruri“, a declarat acesta.

Preşedintele PSD Târgu Jiu, Aurel Popescu, crede că, dacă ar candida, Niculina Mocioi ar fi un adversar serios. „E o persoană de luat în calcul, a avut un anumit trend în această perioadă şi vom face o analiză serioasă atunci când vom şti că se va înscrie în această cursă. Noi, organizaţia PSD Târgu Jiu, luăm în calcul toate candidaturile şi le luăm în calcul serios. Noi avem candidatul nostru, pe domnul Florin Cârciumaru, şi suntem convinşi că vom face faţă oricăror provocări“, a precizat acesta.

Romanescu, susţinut de PSD

Un alt pesedist, Gheorghe Pecingină, fost coleg de partid cu Mocioi, la PP-DD, ştie că ACL va avea alt candidat. Pe Marcel Romanescu. „În momentul de faţă, cu toată sinceritatea nu cred că poate cineva să-l învingă pe Florin Cârciumaru, indiferent cât s-a uzat. Din câte ştiu doamna Niculina se va regăsi în noua formaţiune de dreapta, dar noua formaţiune de dreapta are deja un candidat, pe domnul Marcel Romanescu. Din ce ştiu eu, Marcel Romanescu va fi candidatul noii formaţiuni de dreapta“, a declarat Pecingină.

În timp ce PSD pune candidaţi la ACL, Eduard Berca, preşedintele PDL Târgu Jiu, aminteşte că şi-a anunţat de mult candidatura la primăria Târgu Jiu. „Îmi păstrez şansele pe care mi le acordă cei care mă susţin“, spune el. Liberalul Marcel Romanescu confirmă că este interesat de o candidatură la primăria Târgu Jiu şi vrea să fie propus pentru a intra în această luptă cel mai bun. Romanescu face o paralelă între candidatura lui Mocioi şi candidatura Olguţei Vasilescu, de la Craiova. „Poate în viitor să fie o soluţie pentru Primăria Târgu Jiu. Mergând pe succesul pe care l-a avut Olguţa Vasilescu la Craiova ne putem aştepta la o surpriză şi la Târgu Jiu.  Drumul este destul de lung. Ca să poţi candida trebuie să fii propus şi după aceea, pe baza unui sondaj, se poate vedea cum este plasat fiecare candidat. E adevărat că este una din intenţiile mele de a candida la primăria Târgu Jiu. Acum vom vedea. Să vedem, care e cel mai bine plasat“, a declarat acesta la un post local de radio.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: