Mocioi, deputat independent doar până la finele verii

Sfârșitul de august o va găsi pe deputatul Niculina Mocioi înscrisă într-un partid politic, cel mai probabil unul de dreapta, fiind greu de crezut că aceasta ar putea vira spre stânga după războiul pe care l-a avut în iunie cu cei de la PSD și în urma căruia a fost nevoită să demisioneze din PPDD.

Parlamentara spune că nu poate rămâne independentă din punct de vedere politic în următoarea sesiune de la Camera Deputaților întrucât știe că ar fi trasă pe o linie moartă și nu s-ar mai putea implica în nici un proiect politic. Așteaptă însă să vadă cu ce candidați la prezidențiale iese dreapta și după aceea va lua o decizie, ea neexcluzând inclusiv varianta unei candidaturi în 2016 la un post în administrația locală sau județeană.

„La Gorj eu sunt la mine acasă și atâta timp cât electoratul va dori și un alt timp de candidat eu mă pot implica în diferite proiecte politice. Să nu uităm că peste doi ani vom avea două tipuri de alegeri, cele locale și cele parlamentare, în care îmi doresc să mă implic, deși nu știu acum sub ce formă. E clar însă că până la sfârșitul acestei luni voi lua o decizie în privința apartenenței mele politice. Totul depinde însă de cine va fi candidatul dreptei unite și, mai ales, pentru că asta contează cel mai mult, acel program de țară. Dacă rămân deputat independent în sesiunea ce urmează va fi foarte dificil să pot să fac treabă și, ca urmare, sunt nevoită să mă înscriu într-un partid care are grup parlamentar”, spune Niculina Mocioi.

Aceasta a părăsit PPDD în luna iunie, după ce filiala pe care o conducea la acel moment a reușit o alianță cu PNL și PDL contra PSD la Consiliul Județean, șefii de la centru ai PPDD punând însă la punct o colaborare cu social-democrații care a dus, în cele din urmă, la destrămarea majorității formate împreună cu partidele de dreapta la Gorj. PPDD a obținut un post de vicepreședinte la nivelul Consiliului Județean, conducerea organizației județene a partidului fiind atunci demisă, deși alegerile avuseseră loc în urmă cu doar câteva luni.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: