Mocioi vrea autostradă în Oltenia

Niculina Mocioi, deputat PNL şi reprezentant al colegiului numărul 5 din judeţul Gorj, a adresat  o interpelare primului ministru Victor Ponta. Interpelarea se referă la necesitatea construirii autostrăzii Craiova-Lugoj, deputatul considerând că realizarea unei autostrăzi a Olteniei reprezintă singura şansă de dezvoltare a regiunii. Deputatul PNL de Gorj susţine că o astfel de investiţie ar aduce multe beneficii zonei, inclusiv judeţului Gorj care este judeţ monoindustrial.

Deputatul de Gorj, Niculina Mocioi, atrage atenţia guvernanţilor că în Master Planul General de Transport înaintat Comisiei Europene spre aprobare, Autostrada Oltenia nu există. Judeţul Gorj este monoindustrial, axat pe partea de extracție cărbune și furnizare de energie electrică, dar, afirmă aceasta “cu mare potenţial în mai multe domenii de activitate”. Ca atare „trebuie găsite soluţii pentru crearea de alternative care să ducă la dezvoltarea a cât mai multe domenii de activitate”. Interpelarea adresată primului ministru Victor Ponta scoate în evidență că lipsa unei astfel de investiții condamnă județul Gorj la sărăcie. “În lipsa unei infrastructuri moderne întreaga regiune rămâne condamnată la sărăcie. Căci nu poți vorbi de investiții mari cu capital străin, când tu,  ca țară, nu reușești să creezi un coridor spre Europa. Investitorii nu pot veni în România pe calea ferată,  mai ales când infrastructura feroviară lasă de dorit.  Dacă vorbim de exportul de produse, este absolut necesară o cale de legătură rapidă spre Europa pentru organizarea cu operativitate a  activităţii de transport”, se arată în interpelarea depusă de Niculina Mocioi.  

În aceste condiţii, deputatul Niculina Mocioi doreşte să ştie care va fi strategia Guvernul în ceea ce priveşte acest obiectiv de mare importanţă pentru infrastructura judeţului  Gorj.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: