Ce spune Marin Condescu despre noul control de la Pandurii

Controalele la Pandurii sunt zilnice, de câteva luni, iar ziua de ieri nu a fost o excepţie. Finanţele au fost în control, la cererea Poliţiei, pentru a verifica împrumuturile pe care Marin Condescu le-a făcut de-a lungul timpului clubului Pandurii.

Reporter: Aveţi din nou controale pe cap. Despre ce este vorba de această dată?

Marin Condescu: Sunt cei de la Finanţe, care verifică împrumuturile pe care le-am acordat eu în nume personal clubului şi sumele pe care le-am recuperat.

Rep.: Mai exact, despre câte împrumuturi este vorba?

M.C.: În total sunt zece împrumuturi pe care le-am luat de la bancă, pentru a împrumuta la rândul meu clubul Pandurii. Am făcut şapte împrumuturi în euro şi trei în lei. Acum, ca să mă pregătesc pentru controale, am luat şi eu de la bancă toate situaţiile cu împrumuturile pe care le-am făcut din 2010 încoace. Nici mie nu-mi vine să cred că este vorba de un total de peste 3,1 milioane de euro. Mai exact, 3.108.665 euro, asta dacă transform şi împrumuturile în lei la cursul din data respectivă, din care am recuperat 2.939.202 euro. Mai aveam de recuperat 169.463 euro, adică peste 7,5 miliarde de lei vechi. S-au dat 3,6 miliarde şi mai sunt circa patru miliarde. Aşa că eu am de recuperat bani de la club, nu invers. Sigur, astea sunt calculele mele, cei de la contabilitate împreună cu cei de la Finanţe vor fi probabil mai exacţi, pentru că este vorba de diferenţe de curs valutar şi aşa mai departe.

Rep.: Aţi câştigat sau aţi pierdut din diferenţele de curs?

M.C.: Am pierdut, pentru că eu făceam creditele în euro, banca mă punea să schimb în lei şi aşa să îi virez în conturile clubului, după aceea când îi recuperam îi schimbam din nou în euro să rambursez creditul. Am pierdut şi câte 8.000 de euro la un astfel de schimb. Dacă mă uit acum în urmă, vă spun că nu aş mai face din nou această nebunie. Să iei trei milioane de euro împrumut, să garantezi cu tot ce ai şi cu sprijinul sponsorilor… Sincer, nu cred că aş mai face asta. Plus că eu am plătit băncii dobândă, dar nu am încasat dobândă de la club. A fost o nebunie.

Rep.: Când aţi făcut ultimul împrumut?

M.C.: În septembrie. A fost nevoie să împrumut clubul cu 50.000 de euro pentru UEFA. Clubul nu putea să joace în Europa League decât dacă avea toate datoriile plătite.

Rep.: Care au mai fost situaţiile care au impus astfel de împrumuturi?

M.C.: De fiecare dată erau situaţii de viaţă şi de moarte. Pentru echipă vorbesc. Cele mai mari împrumuturi sunt cele făcute când au fost problemele cu Internaţional Piteşti şi cu Dinamo, pentru Iordache. Cele două împrumuturi au totalizat 1.763.000 de euro, dar dacă nu făceam rost de aceşti bani, echipa era eliminată din campionat. Alte împrumuturi le-am făcut atunci când era licenţierea, ştiţi că echipa nu obţine licenţa dacă clubul are datorii la stat. Cum de multe ori bugetele companiilor miniere nu erau aprobate, nu existau pe moment acei bani şi am recurs la împrumuturi. Toţi banii au trecut prin conturi, nici vorbă de spălare de bani sau ce poveşti s-au mai vehiculat.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: