Rotaru: Eu şi domnul senator Tudor Barbu nu mai facem echipă

Deputatul PC Răzvan Rotaru „divorţează” de Tudor Barbu şi de organizaţia judeţeană a Partidului Conservator. Parlamentarul nu vrea să mai fie asociat cu senatorul Barbu. Cei doi au decis să-şi împartă cabinetele parlamentare, de la Târgu Jiu şi Tismana. Rotaru este supărat şi pe PC Gorj, care, spune el, l-a neglijat de la intrarea sa în partid. Acesta a vorbit despre aceste decizii, dar şi despre planurile pe care le are pentru viitor din punct de vedere politic.

Reporter: Este adevărat că v-aţi hotărât să mergeţi  pe cont propriu şi să rupeţi legăturile cu domnul Tudor Barbu?

Răzvan Rotaru: Eu şi domnul senator Tudor Barbu nu mai facem echipă, chiar dacă suntem în acelaşi partid. Am luat această decizie datorită faptului că prioritatea mea numărul unu în acest mandat este Gorjul, datorită faptului că m-am născut aici, am crescut aici şi vreau să-mi continui activitatea. De aceea am hotărât să merg separat, pentru a mă putea concentra şi a mă putea dedica în totalitate rezolvării problemelor oamenilor care m-au ales. Prin această decizie vreau să arăt, prin ceea ce voi face pe viitor, atât bine, cât şi Doamne fereşte rău, că nu am fost influenţat de vreo persoană sau de partidul din care fac parte.   

Rep.: Ştim că aveaţi cabinetele la nivelul judeţului în aceleaşi sedii, cum veţi proceda pentru a vă desfăşura activitatea de parlamentari?

R.R.: Despre separarea cabinetelor, pot spune că oricum Târgu Jiu nu era în aria de acoperire a colegiului din care fac parte. O să rămân cu cabinetul de la Tismana, fiind chiar în colegiul meu. Eu şi domnul senator aveam cabinete comune având şi sef de cabinet comun, pe domnul Golop. S-a decis unilateral ca domnul Golop să nu mai fie şeful de cabinet al domnului senator şi implicit a rămas doar la mine.

Rep.: Există un conflict între dumneavoastră şi domnul Barbu?

R.R.: Nu este niciun conflict, aşa am hotărât, să mergem pe drumuri separate, fiecare având priorităţile noastre. Este un divorţ pe cale amiabilă şi tacită. Nu s-au spus cuvinte grele, ne-am înţeles practic din priviri, ca să zic aşa. Într-un fel domnul Barbu a făcut primul pas, prin excluderea domnului Golop. Ăsta este motivul care a umplut paharul. Altele sunt motivele care s-au adunat de-a lungul timpului, despre care nu vreau să vorbesc şi nu voi vorbi niciodată. 

Rep.: Care sunt relaţiile pe care le aveţi cu colegii de partid de la PC Gorj?

R.R.: Referitor la relaţia mea cu organizaţia judeţeană, nu a existat niciun fel de colaborare până acum şi nu cred că va exista în condiţiile actuale. Sunt mai multe motive pentru care afirm acest lucru. Nu am fost invitat până săptămâna trecută la o şedinţă şi nici măcar consultat telefonic asupra deciziilor ce au fost luate în cadrul organizaţiei. Săptămâna trecută a fost făcută o primă invitaţie la o şedinţă la care s-a numit preşedintele la organizaţia municipală. Invitaţia a fost făcută, şedinţa fiind programată într-o zi de marţi, atunci când toţi parlamentarii sunt în şedinţă de plen şi de acea eu cred că a fost făcută intenţionat şi tendenţios. O altă nemulţumire a mea a fost aceea că am aflat de o invitaţie pe care domnul Borcan a făcut-o doar senatorului, la Uzina Mecanică Sadu. În momentul în care am venit, am crezut că pot face echipă, dar acum constat că nu s-a dorit şi nu se doreşte acest lucru. Am venit doar să ajut, dar dacă nu se doreşte a se apela la ajutorul meu, consider că ocup degeaba funcţia de preşedinte executiv şi de aceea vreau să-i scutesc pe cei din conducerea judeţeană de a apela vreodată la serviciile mele, anunţându-i că mă consider într-un fel  autosuspendat din această funcţie.

Rep.: Dată fiind situaţia, luaţi în calcul să plecaţi din Partidul Conservator?

R.R.: Rămân simplu membru PC, pentru că nu poţi să ignori un parlamentar şi mai ales că cel ignorat este şi gorjean. Poate că cei din conducerea organizaţiei judeţene şi alţii cu care vor să colaboreze fac o echipă redutabilă şi eu îi încurc. Rămân simplu membru până ce se va lua o decizie de către conducerea centrală a partidului în ceea ce mă priveşte pe mine, pe organizaţia judeţeană. Dacă nu se schimbă nimic într-o perioadă rezonabilă, iau în calcul şi plecarea de la PC. Deocamdată n-am nicio altă preferinţă, dacă voi lua această decizie voi sta independent, până voi găsi o formaţiune politică care să se plieze pe dorinţa mea, de a face ceva pentru gorjeni.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: