Pârvulescu: Administraţia CEO trebuie să reducă costurile cu 15%

Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dan Pârvulescu, a declarat, la Radio Infinit, că reorganizarea în rândul TESA făcută de administraţia CE Oltenia vine ca urmare a necesităţii reducerii costurilor cu 15%. CE Oltenia a încheiat contracte pe 2014 de 10 milioane de MWh, cu 185 de lei, sub preşul de cost. Din acest motiv, compania trebuie să reducă de la toate capitolele, inclusiv cheltuielile cu personalului, pentru a se încadra în costuri. Pârvulescu spune că această decizie, ca şi altele, este abuzivă şi nu au fost consultate sindicatele. Liderul de la EMC Peşteana mai spune că  vor rămâne cu loc de muncă pilele de la partid. Acesta este sigur că după ce vor termina cu TESA vor trece la muncitori.

Reporter: Ce părere aveţi de ultima reorganizare a personalului TESA?

Dan Pârvlescu: După mine este o reorganizare abuzivă. Dânşii, în baza Legii Dialogului Social trebuia să ne informeze de toate măsurile care vizau activitatea economică, socială sau profesională a salariaţilor. Numai că, după câte aţi văzut în ultimul an nu ne-au informat cu nimic, deşi există prevedere în Legea Dialogului Social.

Rep: Nu s-a întâmplat acest lucru?

D.P.: Nu s-a întâmplat. Nu numai de asta, ci de multe aspecte ale activităţii dânşilor în ultimul an. Probabil că au văzut această conducere corporatistă ca şi cum îi excede de la orice explicaţie şi orice informare ceea ce din punct de vedere legal nu e corect.

Rep: Aţi văzut, sute de salariaţi vor fi trimişi în producţie.

D.P.: Am auzit şi eu ca dumneavoastră. Oficial nu am primit nimic, oficial nu cunosc cum vor pleca, unde vor pleca.

Rep: Care este starea de spirit în rândul TESA?

D.P.: Este aceeaşi stare de spirit care există de când le-a tăiat salariile, aceea de teroare, de frică. Marea problemă este că au reuşit să discrediteze această categorie de salariaţi în faţa celorlalţi salariaţi negândindu-se cealaltă categorie de salariaţi că după ce se termină cu TESA o să vină rândul dânşilor.

Rep: Cei din administraţie le vor propune alte locuri de muncă?

D.P.: Primii vizaţi sunt cei care au avut o anumită atitudine la măsurile abuzive anterioare ale conducerii companiei, sigur aceia vor fi primii. Asta e părerea mea. Apoi aceia care au relaţii, cunoştinţe,  pile la partid rămân, ceilalţi nu.

Rep: Pe criterii politice?

D.P.: Păi aţi văzut dumneavoastră în ultimul timp că s-au făcut reorganizări pe concursuri corecte? Eu nu am văzut. Nici în administraţie, nici în societăţi comerciale.

Rep: Care este poziţia Federaţiei Naţionale Mine Energie?

D.P.: Noi ca si organizaţie vom lua atitudine, ca federaţie, sper să înţeleagă toţi colegii mei din cadrul federaţiei acest lucru urmând ca după aceea să stăm în sfârşit la masa dialogului pentru că anul acesta a fost un dialog formal, nu constructiv din care să rezulte ceva. Tot ce se întâmplă pleacă de la premiza că anul viitor, CEO pe baza contractelor pe care le-a făcut trebuie să reducă costurile undeva la 15%. Ceea ce nu e puţin.

Rep: Ce fel de atitudine veţi lua?

D.P.: Trebuie să avem o discuţie în cadrul federaţiei şi vedem ce măsuri vom lua. Vom găsi modalităţi de acţiune pentru că, repet, din păcate au creat această falie între TESA şi ceilalţi salariaţi. Au prezentat TESA ca aceia care nu-şi merită locul în această societate. Cam acesta a fost discursul în ultimul an.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: