Ajutaţi de vecini să îşi facă o casă nouă

O familie din satul Olteanu, apartenent comunei Glogova, a rămas sub cerul liber după ce în urmă cu circa o săptămână casa în care locuia a fost mistuită de flăcări. Cei trei membri ai familiei sunt persoane asistate social de primărie şi nu au niciun venit. Autorităţile locale, dar şi cetăţenii din sat s-au mobilizat imediat şi au început construcţia unei noi locuinţe, astfel încât să aibă unde să doarmă, mai ales acum, în prag de iarnă.

Necazul s-a abătut în data de 10 octombrie asupra familiei Marianei Dobre, în vârstă de 53 de ani, din comuna Glogova. Casa în care aceasta locuia împreună cu cei doi cumnaţi ai săi a luat foc de la o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată. Nu au niciun venit stabil, fiind cu toţii sprijiniţi de stat în baza legii 416. Casa era una bătrânească, din lemn, şi a ars aproape în totalitate, iar acum cei trei dorm pe la vecini neavând un acoperiş deasupra capului. "Cumnatul meu a aprins o lumânare, a pus-o într-un pahar de plastic şi a adormit. Dintr-o dată ne-am trezit în flăcări. Au venit pompierii, au încercat să o stingă, dar a ars aproape în totalitate. Era veche, de la soacra mea moştenită. Câteva haine am apucat să mai scot, atât. Acum dorm pe la vecine de peste drum. Nu lucrăm niciunul, iar cu banii de la stat abia ne putem cumpăra pâine și de mâncare", a spus Mariana Dobre.

casa_arsa_glogova_1

Cei din conducerea comunei au luat decizia să-i sprijine, astfel că s-au mobilizat şi au demarat lucrările de construcţie la o nouă casă, cu două camere. Primăria a asigurat toate materialele necesare. "A luat foc casa unei familii de oameni necăjiţi din comuna Glogova, arzând aproape în totalitate. Sperăm să reuşim ca în termenul cel mai scurt să le facem acestor oameni un acoperiş deasupra capului. Lucrăm intens, numai că vremea nu ne-a prea permis. Aveau alături construită de vreo 20 de ani o fundație pe care am consolidat-o puţin. Am turnat o placă, acum zidim, sperăm ca până la sfârşitul săptămânii să punem placa de deasupra și acoperișul. Este un fel de ajutor din partea noastră, avem materiale de construcţii, cărămidă dintr-o magazie dezafectată a fostului CAP, care oricum se distrugea şi o putem folosi. Ne-au mai ajutat și cetățenii și cu ce mai putem contribui noi, le vom ridica o casă", a declarat Gheorghe Alpredi, primarul comunei Glogova.

casa_arsa_glogova_2

SPRIJIN

"Îi ajutăm să aibă și ei unde să doarmă, mai ales că le-a luat casa foc și nu au posibilităţi de niciun fel. Ne pare rău de ei, că sunt oameni necăjiţi. Cărăm cărămizile, mai dăm o mână de ajutor cu ce putem, să aibă şi ei unde sta la iarnă, a spus Delia Oprițescu, localnică.

vecinii_dau_o_mana_de_ajutor_1

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: