Afacerişti italieni, interesaţi să investească la Dragoteşti

O delegaţie formată din mai mulţi investitori italieni este aşteptată la începutul lunii noiembrie la Dragoteşti. Autorităţile locale spun că afaceriştii din peninsulă vor veni aici pentru a vedea ce oportunităţi au pentru a dezvolta diverse afaceri, atraşi fiind de taxele mici, dar şi de forţa de muncă ieftină de pe plan local.

Autorităţile locale din comuna Dragoteşti spun că îi aşteaptă cu braţele deschise pe italieni, mai ales că pe plan local nu sunt oportunităţi pentru înfiinţarea de noi locuri de muncă. Vizita afaceriştilor va avea loc la începutul lunii noiembrie, spune primarul din Dragoteşti, Vili Pasăre. "Am participat în perioada 16-18 octombrie la un seminar ce a avut loc la Bologna, în Italia, invitat fiind de Camera Europea Sviluppo Economico e Sociale. La acest seminar, care a fost şi un fel de schimb de experienţă, au luat parte şi reprezentanţii camerei de comerţ Confirm Presa din care fac parte foarte multe firme. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu aceştia ne-au comunicat că sunt interesaţi să investească la noi în comună şi nu numai şi că pentru asta vor veni peste circa 15 zile la Dragoteşti, astfel încât să studieze ce oportunităţi sunt pentru dezvoltarea unor afaceri pe plan local. Pe noi ne-ar bucura ca italienii să deschidă fabrici aici, mai ales că avem forţă de muncă pe plan local. Asta ne interesează cel mai mult, locurile de muncă", a declarat Vili Pasăre, primarul comunei Dragoteşti.

Primarul a spus că în timpul vizitei pe care a efectuat-o în Bologna a văzut o staţie pe bază de biogaz. "Nu ştiu dacă la noi s-ar putea realiza o astfel de staţie. Le vom arăta zona, o să vedem cum stăm cu strategia de dezvoltare şi ce lucruri putem puncta", a mai spus primarul din Dragoteşti.

vili_pasare_oct_15

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: