Modernizări la CNTV să nu tremure elevii de frig

Cu toate că nicio firmă nu vrea să reabiliteze Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, conducerea școlii a obținut bani să facă mici modernizări în școală pentru ca elevii să nu înghețe de frig în clase. A fost reabilitată instalația termică și s-a schimbat mobilierul din sălile de curs. Licitația prin care primăria vrea să schimbe fața clădirii a fost un eșec și urmează să fie reluată.

Peste patru milioane de lei pune la bătaie municipalitatea pentru reabilitarea clădirii care este și monument istoric. Niciun constructor nu s-a prezentat la licitație din cauză că banii ar fi insuficienți pentru lucrările de care este nevoie.

Primăria a alocat alți bani pentru ca în unitatea de învățământ să fie căldură. „S-a reabilitat instalația termică la Tudor Vladimirescu, s-au adus cazane, s-au montat calorifere, s-a mărit puterea instalațiilor termice și e căldură. S-a mai reabilitat interiorul. S-au schimbat podelele, s-a schimbat mobilierul. Urmează exteriorul, geamurile. Acum costă mai puțin”, a spus Ion Ișfan, inspectorul adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

În schimb, la un alt colegiu de renume din Târgu Jiu, totul este la stadiu de proiect. Peste șase milioane de lei au obținut autoritățile să reabiliteze clădirea Colegiului Național „Spiru Haret”, dar nici aici nu este interes din partea constructorului, iar școala arată deplorabil și copiii ajung să-și pună viețile în pericol când trec pe lângă ea. Oricând s-ar putea trezi loviți de o bucată de tencuială sau țiglă. „Așa și la Colegiul Național „Spiru Haret”, o să fie destul de greu să găsești o sumă foarte mare de bani ca să faci toată clădirea respectivă. Se poate începe cu acoperișul, că pică țigle. Dacă plouă în clădire, ea nu mai are viață lungă. E primul semn că se dărâmă clădirea. Apa strică foarte mult. Eu sper ca domnul primar, Consiliul Local, să găsească soluții mai repede mai ales că rămân mereu bani necheltuiți. Acum să aloce bani să nu mai plouă la „Spiru Haret” măcar”, a mai explicat Ișfan la un post de televiziune.

Vizualizări: 791

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: