Director, în vizorul șefei de la ISJ. "Era sinistru când mergeam acolo"

Luni întregi a fost pustiu pe șantierul școlii din satul Cloșani, din comuna gorjeană Padeș, din cauza unei arhive care nu a putut fi mutată decât cu scandal. În final, muncitorii au revenit la lucru după ce buclucașele dosare au fost mutate din sediul școlii. Chiar și-așa, sunt șanse mici ca unitatea școlară să aibă acoperiș până la instalarea iernii.

În condițiile în care nu ar fi fost întrerupte lucrările, acoperișul ar fi fost deja gata în această toamnă. Însă muncitorii nu au putut continua treaba din cauza unei arhive care nu a fost mutată la timp. De altfel, nici măcar directorul școlii nu și-ar fi dat silința ca lucrările să fie grăbite pentru ca elevii să nu fie mutați la altă școală din comună.

Pentru că nu l-ar fi interesat prea mult soarta școlii pe care o conduce, directorul a intrat în vizorul șefei Inspectoratului Școlar Județean Gorj. “Este un domn director cu concurs. În anul acesta, evaluarea se va face așa cum trebuie. Când l-am întrebat pe domnul primar cum l-a evaluat, a zis că are calificativul foarte bine, cu toate că domnul primar mă solicitase de patru ori la Padeș, la școala de acolo. Au zis că măcar până în noiembrie se putea face ceva. Eu am fost convinsă că s-ar fi putut face ceva. În două luni de zile, au fost delegate vreo 4-5 persoane pe postul de director”, a anunțat Marcela Mrejeru.

Lucrările au fost reluate de puțin timp, însă muncitorii nu vor rămâne acolo prea mult pentru că se apropie sezonul rece, așa că se vor întoarce abia în primăvară. „Când au fost reluate lucrările, am mers acolo. Era și domnul viceprimar, constructorul. Ne-am cramponat în primă fază de o arhivă care a fost transferată într-o singură zi din școala respectivă într-un alt loc. Am fost cu reprezentanți al Arhivelor Naționale. Tot acoperișul era dat la o parte. Pentru mine, era sinistru, deprimant când mergeam la Padeș. Într-un colț, la etajul unu, era acoperișul păstrat pe motiv că era acea încăpere în care se păstra arhiva școlii. Domnul director a fost în concediu de când am luat noi vacanță. Eu am fost de mai multe ori în această școală decât directorul, care era la mare. Când am fost eu acolo, era o doamnă din Consiliul de Administrație în locul domnului director. Am luat-o puțin mai tare și a doua zi a intrat în concediu medical”, a mai explicat inspectorul general al ISJ Gorj.

Vizualizări: 1,877

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: