Modroiu: Consilierii PNL sunt forţaţi să-l accepte pe Paştea

Liberalii de la Drăguţeşti s-au reunit aseară în şedinţă pentru a discuta cu privire la propunerea copreşedinţilor Dan Vâlceanu şi Tudor Barbu, aceea ca Vasile Paştea, preşedintele organizaţiei, să preia funcţia de viceprimar cu atribuţii de primar. Ion Modroiu, fostul primar la Drăguţeşti, afirmă însă că şedinţa de aseară a avut scopul de a-i forţa pe consilieri să accepte propunerea, fiind ameninţaţi cu excluderea din partid.

Ion Modroiu, fostul primar PDL al comunei Drăguţeşti, susţine că liberalii din localitate nu agreează propunerea PNL Gorj pentru funcţia de primar. Vasile Paştea, şeful organizaţiei locale, ar urma să fie instalat primar la Drăguţeşti, după ce Irinel Ungureanu a fost exclus din partid. Modroiu afirmă că Paştea a făcut numai afaceri cu primăria, pe mandatul lui Moşoiu, afaceri din care a avut doar de câştigat. ”Paştea Vasile este consilier de 5 mandate, are 20 ani vechime ca şi consilier, însă în ultimele două mandate a început să facă afaceri cu primăria condusă de Moşoiu Vasile. Consilierii ştiu că Paştea este o marionetă a fostului primar Moşoiu şi de aia nu-l vor la primărie”, a spus Ion Modroiu, fostul primar.

Modroiu a precizat câteva din motivele pe care le au consilierii liberali de a-l respinge pe Vasile Paştea. ”A dus la fier vechi o punte metalică din zona Maioga, încasând banii personal, deşi aceasta era a comunităţii, ajutând la trecerea pietonală a cetăţenilor peste râul Jiu. A tăiat arborii seculari de la căminul cultural, de la şcoala Cârbeşti şi de la sediul primăriei, ducându-i la gaterul personal. În calitate de consilier local  a deschis o firmă având funcţia de administrator, care a făcut contracte cu primăria lui Moşoiu pentru sume ce au 6 cifre. Organele de cercetare au în vedere la ora actuală o sesizare făcută de conducerea Primăriei Drăguţeşti cu privire la contractele obţinute de firma SC Olteam Construcţii SRL, firma administrată de Paştea Vasile”, a spus Ion Modroiu.

Paştea: Modroiu se ţine numai de tâmpenii

Contactat telefonic, Vasile Paştea a spus că nu doreşte să intre în polemici cu Ion Modroiu, declarând că se bucură de susţinerea tuturor consilierilor locali. Acesta a confirmat şedinţa de aseară, însă spune că nu au fost obiecţii cu privire la numirea sa. ”Nu are el de unde să ştie ce se întâmplă în sânul organizaţiei PNL. Nu vreau să intru în polemici cu Modroiu, sunt aberaţiile lui, să demonstreze ce spune. Dumnealui ştie mai bine ce a făcut acum 11 ani, când a luat funcţia de primar şi a venit şi s-a rugat de mine să nu-l votez pe Butan. Să fie sănătos, eu îmi văd de viaţa mea. Am stat de vorbă cu toţi membrii PNL să văd punctele de vedere, suntem nouă liberali. Eu am stat de vorbă şi toţi mă susţin, eu vreau să mergem înainte. Domnul Modroiu se ţine numai de tâmpenii şi de reclamaţii. În loc să-şi spele rufele în curtea dumnealui, le spală în mijlocul satului. Asta ştie dumnealui să facă, probabil asta face şi la catedră”, a spus Vasile Paştea, preşedintele PNL Drăguţeşti.

Cât priveşte acuzaţiile care i se aduc, Paştea a făcut referire doar la punte. ”Referitor la punte, eu am făcut-o în 2000, am adus-o de la Complexul Energetic Rovinari şi ea nu există în inventarul primăriei Drăguţeşti, a fost furată de ţigani, că el cât a fost primar a lăsat-o în paragină”, a spus Vasile Paştea.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: