Moment de reculegere pentru minerii înmormântați astăzi

Sunt momente cumplite, astăzi, pentru familiile celor trei mineri care au murit în accidentul de la Jilț Sud. Aceștia sunt conduși, astăzi, pe ultimul drum. În cariere, colegii lor au ținut un moment de reculegere în memoria celor trei mineri. 

În Mătăsari, au fost declarate trei zile de doliu.

Dragoș, Gheorghe și Costi au murit sufocați în tancheta care ar fi rămas fără frâne și s-a răsturnat în Cariera Jilţ Sud. 

Au lăsat în urma copii, părinți, frați, prieteni care nu se pot împaca cu gândul că nu-i vor mai vedea niciodată. "Pe ei tuburile de oxigen i-au strivit, au căzut peste ei şi i-au omorât. Noi tot am tras speranţă că n-o fi, n-o fi el, o fi altul. Pentru că nu avea serviciu şi a zis că să fie bine pentru copil şi pentru familia lui", a mărturisit cu ochii în lacrimi mama tânărului. 

După o viaţă petrecută la volanul TIR-ului, pe şosesele Europei, Gheorghe Vîlceanu, un alt miner de 38 de ani şi-a găsit sfârşitul în accidentul din carieră. Fetele sale au fost cele care l-au convins să-şi găsească un job acasă. "Nu putea să stea fără ele. Ele n-au putut să stea fără el, că s-au rugat de el să vină", a mărturisit, cu amărăciune, mama lui Gheorghe. 

Constantin, şeful de echipă, avea 45 de ani. A lăsat în urmă doi copii: un băiat - elev la liceu - şi o fată, studentă în Timişoara. Fratele său, Dumitru Negoiță, munceşte în cariera Jilţ Nord. Vorbeşte fără să îi mai pese că şi-ar putea pierde locul de muncă. "Demisia este puţin. Aceşti oameni trebuiau arestaţi! Pentru că nu se mai poate. Or să moară oameni în continuare, pentru că ei sunt incapabili să conducă acest complex", a spus tânărul.

Galerie foto



Vizualizări: 2,699

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: